Zajedno u novo desetljeće

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Uz Tamburaški sastav Čuvari noći, na Trgu Ante Starčevića Belišćani su se pozdravili s 2019. i poželjeli dobrodošlicu novoj 2020. godini. Zvuci tamburice i tamburaške pjesme, ples, veselje i zajedništvo – obilježilo je zadnje minute stare godine, a uz odbrojavanje gradonačelnika Dinka Burića Belišće je pozdravilo ulazak u novo desetljeće uz spektakularan vatromet.

Prije nego su okupljeni na središnjem belišćanskom trgu zaplesali bečki valcer,  gradonačelnik Burić je u svoje ime, u ime svojih zamjenika Ljerke Vučković i Domagoja Varžića te u ime voditeljice ureda Turističke zajednice grada Belišća Janje Čeliković svima poželio sretnu, zdravu i blagoslovljenu novu 2020. godinu.

-Neka svima vama i svim vašim najmilijima bude ispunjena najljepšim željama i neka vam se te želje ostvare. Neka bude takva da nam ostane u lijepom sjećanju. Njegujmo i u 2020. godini ono što nas u Belišću, u našem malom gradiću, obilježava – njegujmo naše zajedništvo, poručio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Za Silvestrovo su organizatori, Grad Belišće i belišćanska Turistička zajednica, pripremili besplatno kuhano vino, kobasice, bogatu tombolu i šampanjac, a velika logorska vatra sada je već stalni dio postava novogodišnje noći u Belišću. Zajedničkim dočekom Nove godine završila je manifestacija Advent u Belišću, koja je počela 30. studenoga i koja je još jednom Belišćanima i svim gostima ponudila mnoštvo različitih programa, bilo je tu programa namijenjenih svima, od najmlađih do najstarijih. Klizalište u središtu grada otvoreno je do 10. siječnja.

Belišćanski trg je, kao i velika većina trgova u gradovima diljem Hrvatske, bio mjesto okupljanja najvećeg broja ljudi, no ulazak u novu 2020. godinu slavio se, osim u kućnoj atmosferi, i u belišćanskim kafićima, a svakako kao uvijek veselo mjesto za najluđi provod u godini, treba spomenuti Dom umirovljenika u Belišću, gdje Matica umirovljenika već tradicionalno organizira jednu od najposjećenijih zabava u okolici.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI