Uskoro počinje Advent u Belišću

advent2022

Uoči druge nedjelje došašća, u subotu, 3. prosinca, u 18 sati, na travnatoj površini kod vrtića, počinje Advent u Belišću i to uz otvorenje klizališta, nastupe Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća te Andreje Kristić i Mateja Vidranskog, a još posebnijem blagdanskom ugođaju doprinijet će puštanje lampiona u organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo – Belišće. Nekoliko dana nakon toga, u utorak, 6. prosinca, od 15:30 sati, program na zimskoj pozornici bit će usmjeren najmlađima, za što će se pobrinuti Društvo “Naša djeca” grada Belišća i Dječji vrtić Maslačak, koji će prigodnim recitacijama, pjesmom i plesom dozvati svetog Nikolu s darovima za djecu. Dva dana nakon Nikolinja, u četvrtak, 8. prosinca, u 18 sati će u predvorju Gradske uprave biti otvorenje tradicionalne izložbe slika članova Likovne Udruge Bel – art “Boje zime”. U petak, 9. prosinca, Advent u Belišću se nastavlja od 18 sati uz nastup Valentine i Vjekoslava Pavlovića, a tjedan nakon, u petak, 16. prosinca, na zimskoj će se pozornici od 18 sati za program pobrinuti Zbor Matice umirovljenika grada Belišća te MPD Bocanjevački pajdaši.

Na četvrtu nedjelju došašća, 18. prosinca, blagdanski program se seli u Bocanjevce gdje će u 18 sati početi koncert “Božić u Etno selu”. U četvrtak, 22. prosinca, u 19 sati počinje Božićni program Amaterskog kazališta Belišće, a sve posjetitelje će tada u Centru kulture Sigmund Romberg posjetiti i Djed Božićnjak. Advent u Belišću nastavlja se u petak, 23. prosinca, uz nastup MPD Belami i ŽVS Bocanjevčanke, dok je za Badnjak, 24. prosinca, kod Tržnog centra najavljeno kuhanje i podjela fiša za ponijeti kućama od 12 sati. Zadnjeg četvrtka u godini, 29. prosinca, u Župnoj crkvi svetog Josipa Radnika u 19 sati počinje Božićni koncert CPD Mir, a Staru godinu Belišćani i njihovi gosti moći će ispratiti uz TS Fijaker. Za doček nove 2023. godine, organizatori najavljuju i besplanu hranu i piće, vatromet te novogodišnju čestitku.

Ovogodišnji Advent u Belišću bit će upotpunjen prigodnim dekoracijama i adventskim sajmom. Klizalište će biti otvoreno do 8. siječnja 2023. godine svakim danom od 15 do 21 sat. Cijena se nije mijenjala u odnosu na prethodne godine, ulaznica je 5 kuna, jednako kao i najam klizaljki, odnosno 0,66 eura, koliko ćemo plaćati od prvog dana 2023. godine. Osim na dan otvorenja, klizanje će biti besplatno na Božić (25. prosinca), Stjepanovo (26. prosinca), Novu godinu (1. siječnja), Tri kralja (6. siječnja) i na dan zatvaranja (8. siječnja).

Najnovije VIJESTI