Ugovori za gradske vrtove

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Danas je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić potpisao ugovore s korisnicima parcela u projektu Belišćanski gradski vrtovi. Belišćanski gradski vrtovi u Ulici Petra Zrinskog, projekt je pokrenut 2013. godine s ciljem razvoja ekološke osviještenosti te poticanja građana na zdrav način života ekološkim vrtlarenjem i proizvodnjom zdrave hrane za vlastite potrebe. Osim toga, projekt je namijenjen svima, bez obzira na ekonomsko stanje, spol, zdravlje, dob ili obrazovanje, a temelji se na izgradnji boljeg, solidarnijeg i zdravijeg društva. Prilikom potpisivanja ugovora, zamjenik gradonačelnika im je poželio uspjeh u vrtlarenju uz želju da sve ono što su zasijali i zasadili urodi bogatim plodom.

Među onima koji gradske vrtove obrađuje od početka je Belišćanka Vesna Belić, koja kaže kako je u cijelu tu priču krenula više zbog druženja, nego zbog koristi, no ističe kako voli dodir sa zemljom i stoga joj sve što uzgaja čini veliku radost. I zbilja se može ponositi onime što se na njenim parcelama u sklopu Belišćanskih gradskih vrtova može vidjeti – od krumpira i jagoda, preko višanja i aronije pa sve do salate, luka i ostaloga.

Belišćanske gradske vrtove čini zemljište u vlasništvu Grada Belišća koje je podijeljeno na parcele čija je svrha izgradnja boljeg, solidarnijeg i zdravijeg društva u lokalnoj zajednici. Potpisnici ugovora dužni su održavati svoje parcele tijekom cijelog razdoblja te primjenjivati načela ekološkog i biološkog vrtlarenja.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI