U OBŽ 23 novopozitivne osobe, do kraja tjedna cijepljenje 11.000 osoba

covid 03
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 115 uzoraka od kojih su 23 bila pozitivna na koronavirus. Šest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, po tri su s područja Belog Manastira i Našica, dvije osobe su s područja Čepina i Podgorača, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Drenja, Đakova, Koške i Petrijevaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 142 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 114 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 35 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 43 i 91 godinu.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.621 osoba. Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Belom Manastiru), dok u 163 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 178 nadzora provođenja epidemioloških mjera (126 u ugostiteljskim objektima, 18 u prodavaonicama, po 5 u trgovačkim centrima, pekarnicama i tržnicama, po 4 u javnom prijevozu, uslužnim djelatnostima i na sportskim događajima, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti. Danas (3. svibnja 2021. godine) održana je sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija. Između ostalog, rečeno je da je tijekom prošlog tjedna cijepljeno 3.275 osoba, a ovog tjedna na 11 posebno organiziranih punktova te kod obiteljskih liječnika planira se cijepiti 11.000 osoba.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI