U OBŽ 14 novooboljelih

covid 07
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 255 uzoraka od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus. Sedam novopozitivnih osoba ima boravište na području grada Osijeka, a po jedna osoba je s područja gradova Đakovo, Beli Manastir i Donji Miholjac te općina Čepin, Šodolovci, Semeljci i Vladislavci. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 35 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih je šest na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 168 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 939 osoba.

Policija je obavila 73 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Županijskog stožera, 9. listopada 2020. godine donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Osječko-baranjske županije, kojom se zabranjuju posjeti korisnicima domova za starije i nemoćne, osim u iznimnim slučajevima kada je ovlaštena osoba obvezna napraviti procjenu rizika, zatim o obvezi strogih kontrola prilikom ulaska i izlaska iz domova te o mogućnosti prijema korisnika domova uz poštivanje uputa epidemiologa. Ovom Odlukom stožeri jedinica lokalne samouprave zadužuju se za pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera na svom području. Odluka je stupila na snagu danom njenog donošenja.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI