U Belišću obilježen Međunarodni dan obitelji

442474349_7511160548949597_6624147108966419836_n

U srijedu, 15. svibnja 2024. godine, na Trgu Ante Starčevića u Belišću, Međunarodni dan obitelji obilježili su učenici 2. a razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića s učiteljicom Sonjom Strugačevac uz pomoć roditelja, baka, djedova, ali i članova Društva Naša djeca Belišće, udruge Kotličari Belišće, udruge za kulturu i umjetnost ZUM i likovne udruge Bel-art.

Obilježevanje je započelo okupljanjem oko fontane, a nakon toga je majstor kulinarstva Josip Vučetić Vučko prikazao ukrašavanje i izradu kreacija od voća. U tom radu sudjelovali su, po želji neki učenici s roditeljima, dok su drugi bojali i ukrašavali obiteljsku kuću uz pomoć članova udruge Bel-art. Sve je fotoaparatom zabilježio Dubravko Maričić, član udruge ZUM, a u galeriji pogledajte fotografije s obilježavanja.

Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, obilježava se s ciljem podizanja svijesti o važnosti obitelji i njezinu značaju u društvu. Godine 1994. Ujedinjeni narodi službeno su proglasili Međunarodni dan obitelji kao odgovor na promjene ekonomskih i društvenih struktura koje utječu na stabilnost i strukturu obitelji u različitim dijelovima svijeta, a ove su godine Ujedinjeni narodi, povodom Međunarodnog dana obitelji, usredotočeni na klimatske promjene koje negativno utječu na zdravlje, a često dovode i do raseljavanja obitelji.

Najnovije VIJESTI