U Belišću obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

aaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite (1. ožujka), Stožer civilne zaštite grada Belišća organizirao je danas u prijepodnevnim satima u predvorju zgrade  Gradske uprave prezentaciju rada i opreme Područnog ureda civilne zaštite Osijek i ostalih redovnih snaga civilne zaštite grada Belišća. Svoju opremu i rad su predstavili Vatrogasna zajednica grada Belišća, članovi Radio kluba Belišće, Odjel za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave osječko baranjske, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Osijek, Policijska postaja Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo.

Nakon što je održana 5. redovna sjednica Stožera civilne zaštite grada Belišća, razgovarali smo sa zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem, ujedno i načelnikom Stožera civilne zaštite grada Belišća, koji je podsjetio kako je nedavno i Nacionalni stožer civilne zaštite održao sjednicu na kojoj su doneseni određeni zaključci vezeni uz pojavu koronavirusa, a tim preporukama se vode i svi ostali – i na županijskoj i na lokalnoj razini.

-Najvažnije je pratiti internetske stranice Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, jer se ondje mogu dobiti najtočnije informacije, koje se objavljuju svakodnevno u 13 sati. Shodno preporukama s više razine, na lokalnoj smo razini sastavili preporuke za naše građane, koje će dobiti svako kućanstvo. Također, i kroz medije ćemo građane obavještavati kako se ponašati u slučaju eventualne pojave koronavirusa na našem području, poručio je Domagoj Varžić, načelnik Stožera civilne zaštite grada Belišća.

Drugi dio obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, započeo je postrojavanjem odnosno smotrom postrojbe opće namjene Civilne zaštite i ostalih službi sustava, koja je održana ispred Gradske uprave Grada Belišća. Nakon što je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić podnio prijavak načelniku Stožera Domagoju Varžiću, uslijedio je pozdrav domovini, te obraćanje načelnika Varžića koji je svima čestitao Međunarodni dan civilne zaštite, te im prenio zaključke sa sjednice Stožera. Uslijedila je prezentacija svih sastavnica sustava, koju su posjetila djeca koja pohađaju Dječji vrtić Maslačak Belišće i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića, kako bi se svi zajedno upoznali s načinom zaštite i spašavanja ljudi i imovine u slučaju pojave katastrofe ili veće nesreće na području grada Belišća, kao i načinom i sredstvima rada svih redovnih snaga zaštite i spašavanja.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI