U Belišću obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

image00014
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Tmurno i kišovito vrijeme spriječilo je belišćansku tradiciju proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja – tradicionalna vožnja biciklom do spomenika ove godine nije održana. No, unatoč kiši, u Belišću je dostojanstveno obilježen ovaj iznimno značajan datum u hrvatskoj povijesti uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća te kraći prigodni program kod Spomenika pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave.

Počast svima onima koji su dali život za slobodnu i neovisnu hrvatsku, odao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa svojom zamjenicom Ljerkom Vučković, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić s gradskim vijećnicima, predstavnici Policijske postaje Belišće te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Službu riječi i molitvu vodio je belišćanski župni vikar fra Mirko Mišković, a za glazbeni program bila je zaslužna Valentina Pavlović.

U izjavi za medije, belišćanski gradonačelnik Dinko Burić, još je jednom naglasak stavio na zajedništvo.

-Ovo treba na poseban način biti simbol našeg zajedništva i ljubavi prema domovini, ljubavi čovjeka prema čovjeku i našeg ponosa na hrvatski narod. Iskrena mi je želja da cijela Hrvatska danas jednako diše, ali ne samo danas, nego svakog trenutka i svakog dana, poručio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Nakon protokola kod spomenika pripadnicima 107. brigade HV-a, Turistička zajednica grada Belišća pripremila je osvježenje za sve sudionike u Ribičkom domu na lijevoj obali rijeke Drave.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI