Tribina – Od istaknutih žena do kulture odnosa

Pozivnica
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Muzej Belišće i Ogranak Matice hrvatske u Belišću, danas organiziraju tribinu povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, koja će se održati u belišćanskoj vijećnici s početkom u 19 sati. Sudjelovat će Zdenka Frajtag, Silvija Kifer i dr.sc. Dinko Župan (Hrvatski institut za povijest – Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje). Voditelj i moderator bit će Zdenko Glasovac (Ogranak Matice hrvatske u Belišću) i Mihael Sučić (Muzej „Belišće“).

Doktor Dinko Župan govorit će o položaju i ulozi žena tijekom „dugog“ 19. stoljeća, a Zdenka Frajtag i Silvija Kifer kao istaknute žene u Belišću tijekom druge polovice 20. stoljeća i početkom 21. stoljeća progovorit će o položaju i ulozi žena u kulturnim djelatnostima. Tribina je zamišljena i kao svojevrstan uvod u manifestaciju koja će se održati tijekom Međunarodnog dana žena.

Kada promatramo svakodnevnicu Belišćanki i Belišćana od druge polovice 1960-ih godina pa do početka 21. stoljeća možemo iznijeti tezu i da je List „Belišće“ imao veliku ulogu i u kulturnom razvoju navedenih korisnika. Iz toga ćemo razloga prikazati i karikature koje su se objavljivale povodom Dana žena kroz spomenuti komunikacijski kanal, poručuju organizatori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI