Tjedan kreativnosti u Maslačku – Igra i mašta mogu svašta

000

Najljepši vrtić u Hrvatskoj, Dječji vrtić Maslačak Belišće, ove godine slavi 80. rođendan, koji će se obilježavati cijele godine različitim aktivnostima. Tako je prošlog tjedna, od 17. do 21. travnja, organiziran Tjedan dječje kreativnosti, pod motom Igra i mašta mogu svašta, a vrtićke i jasličke skupine sudjelovale su u nekoliko edukativnih, umjetničkih i sportskih aktivnosti.

-U gostima su nam bili predstavnici Likovne udruge Bel-art, Sambo kluba Belišće, Zajednice športskih udruga grada Belišća, Zajednice tehničke kulture Valpovo – Belišće, Vojno – obavještajne satnije HV-a Vinkovci te Snježana Krnjaić Lerinc, koja je mališanima predstavila program Zumba kids, doznajemo od Ivane Belcar, ravnateljice belišćanskog vrtića.

Djeca su posjetila Nogometni klub Belišće, Muzej Belišće, Centar za kulturu Sigmund Romberg, Glazbenu školu Belišće, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Belišće te Poduzetnički inkubator Polet Belišće, gdje su nastale zanimljive fotografije iz zraka. Uz vodstvo Karoline Štefan – Bugarinović, diretorice Poleta, mali budući poduzetnici upoznali su se s proizvodnim procesima i djelatnostima koje se nalaze u Inkubatoru, a nakon crtanja svojih poduzetničkih ideja i budućih zanimanja, mali poduzetnici su dobili i odgovarajuće diplome. Cilj ovog posjeta je bio razvijanje kreativnih i poduzetničkih osobina kod djece predškolske dobi kroz igru i razgovor, čime se stvaraju predispozicije za njihove buduće poduzetničke aktivnosti.

-Za kraj Tjedna kreativnosti, sve vrtićke skupine su sudjelovale u akciji Volim Belišće, ali čisto u organizaciji Grada Belišća i naše Turističke zajednice. Očistili su dvorište vrtića te stazu koja okružuje naš najljepši vrtić, rekla je ravnateljica Belcar, te zahvalila svima koji su sudjelovali u aktivnostima i odvojili vrijeme za djecu.

Najnovije VIJESTI