Tambura GRB fest – iznad svih očekivanja!

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Deset vrhunskih izvođača nastupilo je u srijedu, 23. listopada, u belišćanskoj nastavno sportskoj dvorani na 2. Tambura GRB festu kojeg su organizirali Grad Belišće i Gradski radio Belišće. Voditelj programa bio je Goran Ivanović Lac, a publika, koja je do zadnjeg mjesta ispunila dvoranu, uživala je u tamburaškoj glazbi koju su izvodili Najbolji hrvatski tamburaši, Ravnica, Džentlmeni, Fijaker, Kočije, MVS Bećarine, Boris Ćiro Gašparac, Viktorija Kulišić-Đenka, Stjepan Jeršek-Štef te poseban gost Jacques Houdek, koji je bio oduševljen belišćanskom publikom i zahvalan organizatorima na pozivu. Rekao je kako je oduševljen što je imao priliku dijeliti pozornicu s nekim od najvećih imena tamburaške glazbe s kojima je otpjevao tri starogradske pjesme.

Kao jedan od inicijatora cjelokupnog projekta Tambura GRB festa, glavni urednik Gradskog radija Belišće, Željko Lončarić Žec bio je više nego zadovoljan, prije svega odazivom publike, ali i izvođača, koji na belišćanskom tamburaškom festivalu mogu izvoditi skladbe po želji, jer je on revijalnog, a ne natjecateljskog karaktera.

-Tradiciju organiziranja Tambura GRB festa želimo nastaviti i u budućnosti. Jedan od razloga zašto smo prošle godine krenuli s tim projektom je to što na ovom području nemamo ovakvu platformu, a u Belišću i prigradskim naseljima, u Valpovštini, tambura je način života, nema manifestacije na kojoj ne sviraju tamburaši. Na ovaj se način odužujemo tamburi s kojom se rađamo, s kojom živimo i s kojom umiremo, poručio je Žec.

Zadovoljstvo što su ponovno u Belišće došli vrhunski glazbenici, nije krio niti zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Želimo baštiniti ono što su nam preci ostavili u naslijeđe, a to je tamburica, to su slavonske pjesme. Po samom odazivu publike na festival, posebno naših sugrađana, mislim da smo na pravom putu, rekao je dogradonačelnik, zahvalivši se inicijatorima Željku Lončariću, glavnom uredniku GRB-a i Renatu Lukiću, voditelju marketinga u Bel – pressu, no nije zaboravio zahvaliti svima koji su bili uključeni u organizaciju 2. Tambura GRB festa.

U dvostrukoj ulozi, kao voditelj i kao zamjenik osječko – baranjskog župana, generalnog pokrovitelja Tambura GRB festa, i ove je godine bio Goran Ivanović Lac.

Više od dva sata programa, ispunjenog ne samo tamburaškom glazbom i pjesmom nego i pošalicama te publika koja je od prve do zadnje pjesme pjevala s izvođačima, potvrđuju želju organizatora da se Tambura GRB fest organizira i narednih godina.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI