Svečani novinarski skup za 100. broj Belišćanka

DSC_5119

U okviru obilježavanja Dana grada Belišća i povodom izlaska lipanjskog jubilarnog, 100. broja Belišćanskog lista, u subotu, 22. travnja, u Belišću je održan svečani i radni skup u organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Belišće i redakcije Belišćanskog lista uz potporu Grada Belišća.

Tom prigodom predsjednik belišćanskog Ogranka HND-a i direktor tvrtke Bel-Press d.o.o., Mato Jerkić, glavna urednica Belišćanskog lista Lidija Aničić i ostali članovi Ogranka i redakcije kao domaćini, u prostoru su Kazališne kavane ugostili čelnike HND-a, krovne novinarske organizacije: predsjednika Hrvoja Zovka, potpredsjednika Dragu Hedla i članove Izvršnog odbora Suzanu Lepan Štefančić i Gorana Gazdeka te priznate novinare sa područja Slavonije. Svojom su nazočnošću, kao predstavnici Grada Belišća, skupu podršku dali i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković te voditeljica Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Ana Pavlović Martinović. Početkom susreta prisutne je, u ime belišćanskog Ogranka HND-a, pozdravio predsjednik Mato Jerkić. Rekao je kako 100 brojeva u kontinuitetu nije bilo nimalo lako realizirati i da je to lijep, dobar, poslovni i stvaralački pothvat ekipe koja je radila na njihovoj pripremi te je naglasio kako vjeruje da je, sudeći prema reakcijama osnivača i najvažnije – čitateljstva, postignut i njihov cilj, a to je pravovremeno, brzo i istinito informiranje sugrađana o svemu što ih zanima ili bi ih moglo zanimati o svakodnevnom životu u gradu Belišću i prigradskim naseljima. Istaknuo je da je zadovoljstvo zbog njihova ostvarenja i stvaralačkog dosega belišćanska ekipa htjela podijeliti sa kolegama novinarima i čelnicima HND-a  te ostalim kolegama sa područja Slavonije i Baranje te je stoga  skup i organiziran.

U ime tvrtke Bel-Press i Belišćanskog lista sudionicima se obratila glavna urednica Lidija Aničić koja je govorila o tradiciji izdavaštva u Belišću dugoj više od 7 desetljeća, značaju i važnosti lokalnog novinarstva, predstavljajući detaljnije Belišćanski list kao tiskani medij i značajnu ulogu koju on ima kontinuirano od 2015. godine sve do danas, odnosno već osmu godinu, u informiranju, obavještavanju, komunikaciji i povezivanju građana grada Belišća i prigradskih naselja i ostalih suradnika.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko uz čestitke je izrazio zadovoljstvo zbog odlične suradnje s belišćanskim Ogrankom i činjenice što je troje članova Ogranka zastupljeno i u tijelima HND-a. Govorio je o značaju lokalnih medija te izrazio i punu podršku djelovanju belišćanskog Ogranka. Čestitkama su se pridružili i ostali predstavnici HND-a kao i belišćanski kroničar Dragan Milec, a susret su obilježile i razmjene iskustava i mišljenja struke o pojedinim važnim temama i aktualnostima kao i razgovor o planovima za buduće vrijeme te obilazak grada.

TEKST: Dajana Petovari

FOTO: Tin Lacković i Zaim Saljiji

Najnovije VIJESTI