Sutra – Tambura GRB fest!

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Da “bez tambure nema pjesme” potvrđuju Grad Belišće i Gradski radio Belišće koji su prije godinu dana po prvi put organizirali tamburaški spektakl pod nazivom Tambura GRB fest u belišćanskoj nastavno – sportskoj dvorani, u kojoj nikada do tada (a ni kasnije) nije bilo toliko posjetitelja. Bio je to više nego dobar poticaj za ovu godinu, točnije za srijedu, 23. listopada, kada će se na istom mjestu održati 2. Tambura GRB fest 2019.

Ovogodišnji tamburaški spektakl na konferenciji za medije najavili su u ponedjeljak, 21. listopada, zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, glavni urednik Gradskog radija Belišće Željko Lončarić Žec i voditelj marketinga tvrtke Bel – press Renato Lukić.

Već je prošle godine bila namjera učiniti Tambura GRB fest tradicionalnim festivalom tamburaške glazbe, rekao je uvodno zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, iz razloga što sličnog događanja nema u široj okolici.

-Važno je poticati ovakve projekte kako bi se razvili u promotore tamburaške glazbe i očuvanja naše baštine. Želja nam je učiniti ovaj festival tradicionalnim i potaknuti ljubitelje tamburaške glazbe da osvijeste važnost o očuvanju ove vrste glazbe prepoznatljive za istočni dio Hrvatske, naglasio je zamjenik gradonačelnika.

O cijeloj ideji Tambura GRB festa govorio je glavni urednik Gradskog radija Belišće Željko Lončarić Žec, koji je rekao kako belišćanski tamburaški festival od drugih sličnih festivala tamburaške glazbe razlikuje upravo to što nije natjecateljskog karaktera.

-Tambura GRB fest nije festival novih pjesama, već je izvođačima dopušteno da sami izaberu pjesme koje će izvoditi. Dakle, izvođači mogu testirati neku novu pjesmu ili jednostavno pjevati neku stariju pjesmu na koju će publika dobro reagirati, pojasnio je glavni urednik GRB-a.

Najavio je i ovogodišnje izvođače, među kojima je dio njih nastupio i na prošlogodišnjem Tambura GRB festu. To su MVS Bećarine, Kočije, Fijaker, Ravnica, Džentlmeni i Najbolji hrvatski tamburaši te solisti Viktorija Kulišić Đenka, Stjepan Jeršek Štef, te Boris Ćiro Gašparac, kojemu će ovo biti prvi nastup pred belišćanskom publikom.

-Lani je posebna gošća Tambura GRB festa bila Mia Dimšić, kojoj se i ovom prilikom zahvaljujemo. Posebnog gosta ćemo imati i ovoga puta – bit će to “gospodin Voice” Jacques Houdek, koji je snimio album starogradskih pjesama, koje izvodi na svojim koncertima. Čime će se predstaviti belišćanskoj publici, vidjet ćemo, ali zasigurno će biti odlično čuti ga u našoj dvorani, poručio je Željko Lončarić Žec.

Renato Lukić izdvojio je ovogodišnje pokrovitelje koji potpomažu organizaciju festivala (generalni pokrovitelj: Osječko-baranjska županija, zlatni sponzor: PAN, pokrovitelji: DS Smith, HF Group, Cvjećarnica Orhideja, Centar za kulturu Sigmund Romberg, Limex, medijski pokrovitelji: Osječka televizija, Slavonska televizija, Glas Slavonije, Hrvatski radio Valpovština, Belišćanski list) istaknuvši kako će festival biti obogaćen i gastro ponudom, za koju će biti zadužen Hotel Villa Valpovo.

Tambura GRB fest 2019. održat će se sutra, 23. listopada, s početkom u 20 sati u nastavno – sportskoj dvorani u Belišću. Voditelj programa je Goran Ivanović Lac, a kao i prošle godine, ulaz je besplatan.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI