Susreti djece hrvatskih branitelja

0000
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Susreti djece hrvatskih branitelja održani su u Savudriji od 2. do 5. rujna i to već po 18. put. Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je nositelj svih programa u sklopu ovog susreta, dok je Ministarstvo hrvatskih branitelja glavni pokrovitelj.

Na ovogodišnjim Susretima djece hrvatskih branitelja bilo je 540 djece, uzrasta od 1. do 8. razreda. Iz Osječko – baranjske županije u Savudriju je otputovao 21 školarac, u pratnji tri voditelja i koordinatora Josipa Vučetića. Uz djecu iz Đakova i Bilja, ondje je bilo i osmero Belišćana, kojima je voditelj bio Bruno Kristić iz UHDDR-a grada Belišća.

Uz kupanje i druženje, tijekom boravka u Savudriji djeca hrvatskih branitelja natjecala su se u različitim sportskim disciplinama i društvenim igrama te sudjelovala u kreativnim radionicama. Na završnoj večeri službeno su proglašeni rezultati po disciplinama, a najuspješnijima su uručene medalje. Osječko – baranjska županija osvojila je zlatne medalje u nogometu te u igranju Playstationa, a svakako treba istaknuti Lisu Vukelić iz Belišća koja je osvojila brončanu medalju u modeliranju, izvijestio nas je koordinator Josip Vučetić.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI