Suradnjom do još uspješnijeg Belišća

173905177_873645393214316_6743204965846847261_n
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Iako često govori o prilikama koje su se Hrvatskoj otvorile ulaskom u Europsku uniju, posebno kada je riječ o projektima koji su financirani iz različitih europskih fondova, zahvaljujući kojima je samo u 2020. godini izvorni proračun Grada Belišća povećan dva i pol puta, a najveći dio toga je prihodovan bespovratnim EU sredstvima, gradonačelnik Belišća Dinko Burić ne zaboravlja spomenuti i važnost suradnje na svim razinama – od onih najviših državnih, preko ministarstava i agencija pa sve do suradnje s Osječko – baranjskom županijom.

Jedan od većih projekata, vrijedan čak 6,9 milijuna kuna, bila je dogradnja i energetska obnova Dječjeg vrtića Maslačak, a nakon uloženih europskih, gradskih i županijskih sredstava, belišćanski dječji vrtić je zadnje dvije godine proglašavan najljepšim gradskim vrtićem u Hrvatskoj.

-U Belišću smo živi primjer da nema politikanstva i politiziranja. Zajednički smo sudjelovali u mnogim projektima, a želim da takva suradnja bude i nadalje te se nadam da će tako i biti, rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, kada je u srijedu, 14. travnja, naš grad posjetio župan Ivan Anušić.

Među zajedničkim projektima Grada Belišća i Osječko – baranjske županije, spomenuto je uređenje Ulice kardinala Alojzija Stepinca i izgradnja novog parkirališta ispred Župne crkve svetog Josipa Radnika, govorilo se i o suradnji na obnovi vatrogasnog doma u Veliškovcima, ali i pomoći županije, doduše nematerijalnoj, prilikom elektrifikacije Svetišta svete Ane, kada je župan posredovao da se taj posao što prije obavi.

-To je velika i tajna vrijednost koja će ostati za mnoge generacije, ne samo Belišćana nego i svih vjernika, rekao je gradonačelnik Burić.

Zadovoljan suradnjom i inicijativama koje iz Belišća dolaze u OBŽ, bio je i župan Ivan Anušić, koji je posebno pohvalio način rada i funkcioniranja Grada Belišća.

-Belišće je postalo predvodnik u industriji i industrijskim zonama, te načinima na koje uspijeva privući investicije u svoj kraj i na tome im čestitam, poručio je župan, dodavši da se među mnogim projektima koje zajednički provode županija i Grad Belišće posebno ističe besplatna školska prehrana za sve osnovnoškolce.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI