Sljedećeg vikenda počinje Belišćanska zlatna jesen

PLAKAT-BZJ-1
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija koja promiče kulturu, turizam, poljoprivredu i gospodarstvo „Belišćanska zlatna jesen“ ove se godine održava od 9. do 11. rujna 2022. godine. U organizaciji Turističke zajednice grada Belišća i Grada Belišća „Belišćanska zlatna jesen“ započet će u petak, 9. rujna 2022. godine izložbom u Muzeju Belišće pod nazivom „Slavonski tragovi Gutmannovih“. Subotnji program započinje Međunarodnom likovnom kolonijom „Panon“ Belišće 2022. s početkom u 9 sati. Slikari će se okupiti na prostoru između zgrada Turističke zajednice i Muzeja Belišće. Na Gradskom bazenu u 16 sati održat će se 8. Državno natjecanje u kuhanju čobanca. Svi posjetitelji moći će uživati u ovom tradicionalnom slavonskom specijalitetu po povoljnim cijenama te nastupu Tamburaškog sastava „Garavi“. Voditelj je programa Željko Lončarić-Žec. U 19 sati u Kazališnoj kavani održat će se Pjesnička večer s makedonskim pjesnikom Borčem Panovim.

Nedjelja je rezervirana za središnji događaj manifestacije. U 18 sati, na belišćanskom će bazenu početi Međunarodna smotra folklora na kojoj će se predstaviti kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i susjednih zemalja, a posjetitelji će moći uživati u svoj raskoši i bogatstvu folklora, pjesme i plesa. Kao posebna glazbena gošća nastupit će popularna i publici omiljena Cecilija, a voditelj i ovog programa će biti Željko Lončarić Žec.

Dobrodošli u Belišće na „Belišćansku zlatnu jesen“ od 9. do 11. rujna 2022. godine. Uživajmo zajedno u bojama i mirisima belišćanske rane jeseni, poručuju organizatori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI