PUKS: Svjetski dan mentalnog zdravlja

121110552_344731313420066_933955555968886538_n

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se u svijetu obilježava 10. listopada, članovi udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama Belišće sudjelovali su na stručnom skupu pod nazivom Povezani za dobrobit djece: Multidisciplinirani pristup u dijagnostici i tretmanu traume u djetinjstvu u obiteljskom okruženju. Stručni skup je organizirala Poliklinika za djecu i mlade grada Zagreba putem digitalne platforme Zoom.

Na stručnom skupu predstavnice PUKS-a su čule o najnovijim istraživanjima iz područja mentalnog zdravlja djece i mladih, predstavljanje Nacionalne strategije razvoja mentalnog zdravlja 2020-2030, iskustva stručnjaka s područja psihijatrije, psihologije, socijalnog rada, maloljetničke delikvancije, školske medicine te javnog zdravstva.

Posebno ih se dojmio projekt Podrška na dlanu čija je svrha osnaživanje i jačanje psihološke otpornosti djece i mladih, a čiji sadržaji uključuju ideje za osmišljavanje slobodnog vremena djece i mladih te savjete za jačanje pozitivnih strategija suočavanja sa stresom.

Digitalnu platformu Podrška na dlanu možete pogledati na linku:

https://www.zagreb.hr/podrska-na-dlanu/158212

Osim ovih konkretnih aktivnosti, stručnjaci su istaknuli povećanu potrebu djece za privrženošću nakon krize uslijed pandemije, važnost kvalitetnih unutar obiteljskih odnosa i brigu pojedinca za vlastito mentalno zdravlje. -Sudjelovanje na ovom stručnom skupu nam je od velike važnosti jer na ovakvim stručnim skupovima prikupljamo informacije na kojima gradimo naše projekte i aktivnosti, poručuju iz udruge PUKS, te upućuju i nekoliko savjeta:

1. Tvoja prisutnost na ovom svijetu je od iznimne važnosti – zato brini o sebi i svom mentalnom zdravlju.

2. Djeca su naša budućnost – privrženost se izražava brižnošću – zagrli svoje dijete.

3. Mudrost starijih zrcali u malo riječi – pitaj svoje roditelje kako su, ali zaista.

Udruga PUKS provodi projekt pod nazivom „Brinem“ sufinanciranim od grada Belišća.

Najnovije VIJESTI