PUKS: Svjetski dan mentalnog zdravlja

121110552_344731313420066_933955555968886538_n
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se u svijetu obilježava 10. listopada, članovi udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama Belišće sudjelovali su na stručnom skupu pod nazivom Povezani za dobrobit djece: Multidisciplinirani pristup u dijagnostici i tretmanu traume u djetinjstvu u obiteljskom okruženju. Stručni skup je organizirala Poliklinika za djecu i mlade grada Zagreba putem digitalne platforme Zoom.

Na stručnom skupu predstavnice PUKS-a su čule o najnovijim istraživanjima iz područja mentalnog zdravlja djece i mladih, predstavljanje Nacionalne strategije razvoja mentalnog zdravlja 2020-2030, iskustva stručnjaka s područja psihijatrije, psihologije, socijalnog rada, maloljetničke delikvancije, školske medicine te javnog zdravstva.

Posebno ih se dojmio projekt Podrška na dlanu čija je svrha osnaživanje i jačanje psihološke otpornosti djece i mladih, a čiji sadržaji uključuju ideje za osmišljavanje slobodnog vremena djece i mladih te savjete za jačanje pozitivnih strategija suočavanja sa stresom.

Digitalnu platformu Podrška na dlanu možete pogledati na linku:

https://www.zagreb.hr/podrska-na-dlanu/158212

Osim ovih konkretnih aktivnosti, stručnjaci su istaknuli povećanu potrebu djece za privrženošću nakon krize uslijed pandemije, važnost kvalitetnih unutar obiteljskih odnosa i brigu pojedinca za vlastito mentalno zdravlje. -Sudjelovanje na ovom stručnom skupu nam je od velike važnosti jer na ovakvim stručnim skupovima prikupljamo informacije na kojima gradimo naše projekte i aktivnosti, poručuju iz udruge PUKS, te upućuju i nekoliko savjeta:

1. Tvoja prisutnost na ovom svijetu je od iznimne važnosti – zato brini o sebi i svom mentalnom zdravlju.

2. Djeca su naša budućnost – privrženost se izražava brižnošću – zagrli svoje dijete.

3. Mudrost starijih zrcali u malo riječi – pitaj svoje roditelje kako su, ali zaista.

Udruga PUKS provodi projekt pod nazivom „Brinem“ sufinanciranim od grada Belišća.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI