Predsjednik HND-a u Belišću na predstavljanju Kijevske piletine

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U petak, 31. siječnja, gradonačelnik Belišća Dinko Burić je u Maloj belišćanskoj vijećnici ugostio predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka. Na sastanku su još bili zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić, savjetnica za odnose s javnošću i informiranje Ana Pavlović Martinović, glavni urednik Gradskog radija Belišće Željko Lončarić Žec, glavni urednik Belišćanskog lista Mato Jerkić te jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara i kolumnist Belišćanskog lista Drago Hedl.

U svome obraćanju gradonačelnik Belišća ukratko je upoznao predsjednika HND-a s poviješću Belišća i industrijom koja se njeguje od samog osnutka mjesta i razvija sve do danas, a osobito se osvrnuo na kulturne projekte grada. Između ostaloga, istaknuo je kako je novinarska profesija važan dio svakodnevice i ima važnu ulogu u društvu, ujedno zaželjevši novinarima i Hrvatskom novinarskom društvu da ustraju u slanju dobrih poruka, činjenju toga da hrvatska država, naše društvo bude društvo tolerancije, bude društvo uvažavanja, čovjeka kao čovjeka, širenja dobrih toplih poruka.

Hrvoje Zovko zahvalio je na prijmu i dobrodošlici te nazočne ukratko upoznao s radom  HND-a kao jedne od najstarijih profesionalnih udruga u Hrvatskoj, a koje ove godine obilježava 110. obljetnicu. Zovko se osvrnuo i na današnji položaj novinara u Hrvatskoj i izazove s kojima se novinari susreću u svakodnevnom radu. Urednik Belišćanskog lista Mato Jerkić govorio je o povijesti i razvoju novinarstva u Belišću osobito istaknuvši mjesečnik Belišćanski list koji svakoga mjeseca dolazi na adrese 4000 kućanstava na području grada Belišća i prigradskih naselja.

Nakon prijma u Gradskoj upravi, Hrvoje Zovko obišao je redakciju Belišćanskog lista i Gradski radio Belišće, a nakon toga je sudjelovao u predstavljanju novoga romana Drage Hedla „Kijevska piletina“ u Kazališnoj kavani u Belišću. Riječ je o završnom dijelu krim-trilogije započete romanom “Izborna šutnja” iz 2014. godine i “Ispovjedne tajne” iz 2015. godine. Tema je lanac prostitucije među maloljetnicama, čija se radnja, u prvom romanu, događa u Osijeku, a zatim se proširuje na područje od Osijeka do Beograda i na kraju do Ukrajine.

Uz autora, u predstavljanju romana sudjelovali su predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko i glavni urednik Belišćanskog lista Mato Jerkić u ulozi voditelja. Kroz njihov razgovor otkriveni su detalji samog procesa nastajanja romana te dosadašnji novinarski i književni rad Drage Hedla. Ulomke iz romana čitala je mlada glumica Matea Marušić, dobitnica nagrade Hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28 godina, a za glazbeni program pobrinuo se Zvonimir Iveković. Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić zahvalivši samom autoru na još jednom izvrsnom djelu.

FOTO: Zaim Saljiji, Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI