Osposobljavanje za zvanje vatrogasac i vatrogasac I klase

VAT-2021-1
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće  za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I KLASE, gdje su bili uključeni i kandidati s područja VZO Bizovac i Viljevo.

Osposobljavanje je trajalo od 11. listopada do 04.prosinca 2021. godine, gdje je na završnom ispitu 11. prosinca 2021. s uspjehom završilo 20 kandidata za vatrogasca i 13 kandidata za vatrogasca I kl. u prostoru vatrogasnog doma u Belišću, gdje je proveden teoretski i praktični dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su uz teoretski dio, obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada s izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženim od požara. Također su upoznati i ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama.

Na provjeri znanja kandidata uz rukovoditelja osposobljavanja zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčić, nazočio je županijski zapovjednik VZOBŽ Zdravko Cvenić koji je provedbu osposobljavanja za navedena zvanja ocijenio veoma uspješnim.

Svaka nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci čine veliki napredak u radu i razvoju Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI