Održana revija “Dijete i pas”

default

U subotu, 11. svibnja 2024. godine, u sklopu proslave Dana grada Belišća, Kinološko društvo Belišće organiziralo je već tradicionalnu reviju svih pasmina “Dijete i pas”. Na početku revije sve prisutne je pozdravio Stjepan Blažević dopredsjednik Kinološkog društva u Belišću. Zaželio je dobrodošlicu svim okupljenima i zahvalio djeci koji su se prijavila da sudjeluju na ovoj manifestaciji.

Ove godine bilo je prijavljeno 21 dijete sa svojim ljubimcem te su bili podijeljeni u dvije kategorije, veliki i mali pas. Svaka od kategorija prošetala je nekoliko krugova i na najbolji način predstavila svog ljubimca. Sudci sastavljeni od tri člana Sara Srakić, Nenad Bogdanović i Marko Mikolić izabrali su tri najbolja psa u svakoj kategoriji. 

Ove godine predstavljen je i rad Kinološkog društva Belišće. Prvi se predstavio Marko Mikolić sa svojom uzgajivačnicom Pride of Pannonia njemačkih doga. Prikazao je svoje pse Heru i Robin Hooda koji je ove godine postao svjetski prvak na Svjetskoj izložbi pasa u Zagrebu. Nakon njega predstavio se Matija Abramić sa svojom belgijskom ovčarkom Qwin te prikazao vježbe poslušnosti i agillity. Zadnji su se predstavili Sara Srakić, Matej Skelac i Ivan Vuković sa IGP vježbom za radne pse.

U kategoriji mali psi pobijedili su: Vita s francuskim buldogom, Maja s korgijem i Nikola s maltezerom. U kategoriji veliki psi pobijedili su: Pia s bernskim planinskim psom, Dominik s američkom akitom i Magda s border coliem. Na kraju je proglašen najljepši pas izložbe, a tu titulu je osvojila Eva s pudlom. Ove godine je nagrađen i najmlađi vodič Marko koji ima samo dvije godine te najstariji dvanaestogodišnji pas sa svojom vlasnicom Glorijom.

Čestitku i poklone za najbolje uručio je predsjednik društva Nenad Vukelić. Svako dijete koje je sudjelovalo na reviji dobilo je zahvalnicu za sudjelovanje.

-Na kraju moramo se zahvaliti Gradu Belišću na pomoći u organizaciji, Zajednici športskih udruga grada Belišća i sponzorima trgovini “Animals First”, sindikatu „Stvarnost 1990.“, Josipu Vinkoviću za snimanje i Mirjam Šipek koja je vodila program. Ova revija nam pokazuje koliko djeca našeg grada vole svoje ljubimce i kako je održavanje ovakvih manifestacija iznimno bitno za razvoj i odrastanje djece u našem gradu. Hvala svima koji su sudjelovali i vidimo se i iduće godine, poručili su organizatori.

Najnovije VIJESTI