Održana 136. skupština DVD-a Belišće

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U subotu, 25. siječnja, održana je 136. izvještajna godišnja Skupština DVD-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih DVD-a te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži  DVD-a Belišća. Skupštini DVD-a Belišće nazočio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, zapovjednik županije Osječko-baranjske Zdravko Cvenić i načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić te predstavnici prijateljskih udruga.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišće i Financijskog izvješće u 2019. godini te Planove rada i financija za 2021. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Predsjednik DVD-a Belišće gosp. Slavko Milekić i voditelj Skupštine pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Darija Fletka i Josipa Bratuševca da, uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčić, izreknu prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Potom se nazočnima obratio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva u svim aktivnostima na kojima se radi za boljitak zaštite od požara i na radu sa mladima koji su osnova za daljnji razvoj. Posebno je istaknuo važnost središnje vatrogasne postrojbe koja je nositelj operativnih aktivnosti kod vježbi Civilne zaštite, gdje uz ostale žurne službe uzajamno rješavaju sve zadaće.

U prigodnim riječima predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko izrazio je zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ovo društve postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Također, istaknuo je napredak u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma i energetske obnove istoga, koji je sada u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe i zajednice. Zahvalio je na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima.

Županijski zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, čestitao je svim operativnim vatrogascima na svim aktivnostima koje ovo Društvo ostvaruje i ističe da je ovo Društvo jedno od boljih u Osječko-baranjskoj županiji koje djeluje.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević pohvalio je rad DVD-a Belišće i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu Vatrogasne zajednice  OBŽ-a.

Potom je predsjedavajući Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenje i nagrada najzaslužnijim članovima. Voditelj vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće, Željko Čakalić uručio je diplomu „Pripadnik vatrogasne mladeži“ Franu Magušiću, Luki Čakaliću, Marku Vrtariću, Marku Antoloviću, Sanji Stić, Katarini Pačarić i Ivi Gavrić.

Zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić uručio je diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja „Vatrogasac“ Ivanu Šutalu, Dariju Fletku, Noelu Sušiću, Luki Ledinšćaku, Josipu Bratuševcu, te diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja „Vatrogasac I. klase“ Ivanu Goliću, Matiji Fumiću i Adrijanu Koljši.

Županijski vatrogasni zapovjednik Zdravko Cvenić uručio je diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja „Vatrogasni časnik“ Jasni Vrbanić, Mariju Karapetriću, Željku Čakaliću, diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja „Vatrogasni časnik I. klase“ Anđelku Kišu, uvjerenje za specijalnost „Aparati za zaštitu dišnih organa“ Ivanu Šatoviću, uvjerenje za specijalnost „Strojar“ Ivanu Kovačeviću, uvjerenje za specijalnost „Vezist“ Željku Čakaliću, Anđelku Kišu, Ivanu Vincetiću, Mariju Pernaru, Dubravku Čovčiću.

Predsjednik Vatrogasne zajednice OBŽ-a Nikica Mužević uručio je diplomu za rad u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 10 godina“ Ivanu Kovačeviću, Ivi Golić, Ivanu Šatoviću i Filipu Sabi, diplomu za rad u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 20 godina“ Tomislavu Lušencu, te diplomu za rad u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 40 godina“ Stjepanu Pavokoviću.

Voditelji vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće, Željko Čakalić sa suradnicima Ivanom Šatovićem i Ivanom Golićem uručio je zahvalnice i poklone za aktivne članove vatrogasnog podmlatka Mateji Miljković, Jakovu Čakaliću, Ivanu Perokoviću, Niki Vrbaniću, Marinu Kovačeviću, Patriciji Komarac, Eni Anočić, Nikoli Baketariću, zahvalnice i poklone za aktivne članove vatrogasne mladeži Franu Magušiću, Marku Vrtariću, Petru Pocrniću, Luki Čakaliću, Dori Ledinšćak, Klari Čakalić, Tomislavu Hudoverniku, Teu Perokoviću, Janu Kovačeviću, Lovri Magušiću.

Zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić uručio je kipić „Vatrogasac s ljestvama“ za najaktivnijeg operativnog člana Mariju Pernaru.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI