Održan Panon Belišće 2022.

aaa

Likovna udruga „Bel-art“ uz pomoć Turističke zajednice i pokroviteljstvom Grada Belišća, organizirala je u subotu i nedjelju, 15. i 16. rujna, tradicionalnu dvodnevnu međunarodnu likovnu koloniju „Panon Belišće 2022.“ u sklopu manifestacije Belišćanska zlatna jesen.

Okupljanje slikara i otvorenje 12. saziva ovog likovnog susreta održano je ispred Turističke zajednice, gdje su sudionike kolonije pozdravili predsjednik Bel-arta, Ivan Vajda te pročelnik ureda gradonačelnika, Domagoj Varžić koji je otvorio slikarsku koloniju. Potom je uslijedio radni odnosno slikarski dio kolonije, koji je ovoga puta održan u prostorijama NK Bistrinci.
Kolonija je okupila četrdesetak slikara iz Srbije iz udruge “CroArt” Subotica, Mađarske “HUB” Dušnok, SLIK Slatine, Likrob Donji Miholjac, Marko Pejić Požega, Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška, Kutine, a ovoga puta međunarodni karakter kolonije pojačan je sudjelovanjem slikara iz Sjeverne Makedonije i Yulie Perepelkine – slikarica iz Ukrajine sa svojim učenicima.
Da inspiracije nije nedostajalo potvrđuju brojni radovi raznih motiva u različitim slikarskim tehnikama kao što su suhi pastel, akril, ulje…
Drugog dana MLK ”Panon” umjetnici iz Mađarske i Srbije sa domaćinima su posjetili su Muzej Belišće gdje ih je ugostila ravnateljica Nada Milas Bosanac te im predstavila izložbu fotografija “Slavonski tragovi Gutmannovih“. Nakon obilaska Muzeja Bel-artovci i njihovi gosti obišli su svetište Svete Ane u Bistrincima.

TEKST i FOTO: Tin Lacković

Najnovije VIJESTI