Održan Panon Belišće 2021.

aaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Sukladno epidemiološkoj situaciji, Likovna udruga “Bel-Art”, u subotu, 11. rujna, u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”, organizirala je tradicionalnu likovnu koloniju „Panon“ Belišće 2021., koja je nažalost i ove godine bez gostiju iz susjednih zemalja, održana u prostoru Ribičkog doma u Belišću.
Dvadesetak okupljenih sudionika kolonije na početku je pozdravio predsjednik udruge „Bel-Art“ Ivan Vajda, koji se zahvalio na odazivu, kao i Gradu Belišću i Turističkoj zajednici grada Belišća na podršci u organizaciji ovog tradicionalnog druženja slikara, pa je i radni dio kolonije mogao početi.

Zajedno s gostima, likovnim umjetnicima iz Nove Gradiške i Slatine, belišćanski su se likovnjaci uhvatili boja, kistova i špahtli te prionuli na posao. Premda im tema kolonije nije bila definirana, motivi na slikama najbolje su potvrdili kako mašte i kreativnosti u slikara niti na ovoj koloniji nije nedostajalo, pa je do konca dana impresivnih djela bilo napretek.

U dogovoru s direktoricom Turističke zajednice Grada Belišća Mirjanom Klen, ove godine radilo se na platnima dimenzija 40×50 centimetara u tehnikama akrila i ulja. Nakon njihova dovršetka, sve slike bit će predane u Turističku zajednicu koja će ih opremiti te koristiti za prigodne poklone, ali i uređenje svojih prostorija.

TEKST i FOTO: Tin Lacković


Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI