Održan Dječji gradski maskenbal

aaa

Kao što je to bilo uobičajeno do prije tri godine, točnije do proglašenja pandemije, subotu uoči početka korizme, gradom Belišćem zavladale su maškare. Tako je bilo i u subotu, 18. veljače, kada je Društvo „Naša djeca“ Belišće organiziralo Dječji gradski maskenbal, doduše ove godine bez tradicionalne povorke. No, zato je sve drugo bilo onako kako se već desetljećima radilo u ovom pokladnom vremenu.

Polaznike Dječjeg vrtića Maslačak Belišće – Limače, Leptiriće, Kikiće, Bombončiće, Balončiće i Žabice iz Područnog vrtića Gat te učenike nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića, ali i posebnu skupinu malih prijatelja iz Ukrajine s Udrugom PUKS, glazbom su na ulazu u nastavno – sportsku dvoranu pozdravili članovi Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća. Okupljena djeca i voditeljica karnevala Monika Đogaš poslali su (barem to prijepodne) zamjenicu gradonačelnika Ljerku Vučković, koja ih je došla pozdraviti, zajedno s gradonačelnikom Dinkom Burićem, na godišnji odmor, na kojem je dopušteno samo smijati se, plesati i zabavljati se. Uslijedio je prigodan program vrtićkih skupina i učenika 3. d razreda, a onda je, dok su sva djeca sa svojim odgojiteljicima, učiteljicama i maskiranim roditeljima plesala, komisija ocjenjivala najmaštovitije maske.

Direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen te Suzana Lešnjaković i Kristijan Čorić iz Likovne udruge Bel – art odlučili su da su najbolju skupnu masku imali Limači kao Patuljci, drugo je mjesto pripalo Leptirićima koji su se maskirali u Mede Brunde, a treću nagradu za skupnu masku osvojili su učenici 3. razreda sa svojom učiteljicom Anitom Korov. Najmaštovitiju pojedinačnu masku imala je Monika Balentić kao Grožđe, Leopardica Mirjam Babiker dobila je drugu, a Ana Huis kao Pipi Duga Čarapa treću nagradu. Osim nagrada za najmaštovitije maske, za sve grupe su osigurani i slatki paketići te za svu djecu pokaldnice na izlasku iz dvorane.

-Zahvala za još jedan veseli Dječji gradski karneval ide prije svega polaznicima Dječjeg vrtića Maslačak i belišćanske osnovne škole, njihovim ravnateljima Ivani Belcar i Darku Kovaču, svim roditeljima, odgojiteljicama i učiteljicama. Naši najmlađi su uvijek poticaj za sve naše aktivnosti i oni nam daju krila u svemu što radimo, zaključila je Emma Torjanac, predsjednica Društva „Naša djeca“ grada Belišća, te zahvalila još jednom Gradu i belišćanskoj Turističkoj zajednici na podršci, prijateljskim udrugama i institucijama poput Bel – artovaca i Centra za kulturu Sigmund Romberg, belišćanskom kontakt policajcu Kruni Skokiću, koji je iz prikrajka nadgledao da sve prođe u redu te sponzorima Harburg Freudenbergeru i Plejadi Belišće. Vrlo brzo će proljeće i još mnoge aktivnosti s djecom i za djecu, poručuju iz DND-a Belišće.

FOTO: Tin Lacković

Najnovije VIJESTI