ODRŽAN 8. GASTROFEST U ETNO SELU BOCANJEVCI

443840557_956052313187614_1107645586315486823_n

U subotu, 11. svibnja 2024. godine, održan je 8. Gastrofest u Etno selu Bocanjevci, kojeg su u sklopu obilježavanja Dana Grada Belišća zajednički organizirali Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a na kojemu su svi posjetitelji mogli uživati u čarima tradicionalnih jela i rukotvorina pa sve do morskih delicija i vrhunskih vina.

Nakon što je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković i službeno otvorila ovu manifestaciju, uslijedili su nastupi pjevačkih skupina gdje su se predstavili MPS Starotopoljani iz Starog Topolja, MPS Veseli Šokci iz Slavonskog Broda, MPS KUD-a Crkvari iz Crkvara, zbor Matice Umirovljenika iz Belišća, zbor Karašica-Croatica te domaćini MPD Bocanjevački pajdaši.

Nakon glazbenog dijela, stručna komisija koju su činili zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, Janja Čeliković i majstor kotlića Josip Vučetić Vučko krenuli su obilaziti kuhare koji su marljivo pripremali tradicionalna starinska jela.

Kao najvještiji kuhar po ocijeni stručnog žirija pokazao se Dalibor Talafuk iz Tiborjanaca s Perkeltom od pijetla. Drugoplasirani je bio Nikola Pepić (PP Belišće) s Perkeltom od soma, dok je treće mjesto zauzela Jelica Štrok (Matica umirovljenika grada Belišća) s jelom pod nazivom Žetveni ručak.

Svi posjetitelji koji nisu bili u natjecateljskom dijelu, imali su prilike kušati pravi slavonski čobanac kojeg su pripravili vrijedni članovi Udruge Kotličari iz Belišća, dok su za veselo raspoloženje bili zaduženi članovi TS Pax.

Bojan Vuksanić

Najnovije VIJESTI