Odličan vikend za sportaše Kajak kluba Belišće

1

Prošloga vikenda što se sporta tiče vrlo aktivni su bili članovi Kajak kluba Belišće. Naime odlične rezultate ostvarili su kanuisti Marko Jelkić i Petar Ivić, te jedina belišćanska kanuistica Ana Funtak koji su predstavljali Hrvatsku na jakoj međunarodnoj regati u talijanskom Auronzu u Italiji. Naime, u Auronzo Di Cadore od 5. do 7.srpnja 2019. održana je jaka međunarodna regata, na kojoj je u konkurenciji bilo 18 zemalja.

Kao članovi Hrvatske kajakaške reprezentacije uz članove Kajak kluba Belišće sudjelovali su i Štefo Lutz (KK Matija Ljubek) i Darko Erceg( KK Marsonija) . Naši predstavnici veslali su na 200 i 500 metara.

Članovi belišćanskog kluba i ovoga puta ostvarili su odlične rezultate. Naime, u kategoriji seniori C2 – 500m Marko Jelkić i Petar Ivić osvojili su srebrne medalje , a prvoplasirani u cilj je uveslao svega nekoliko stotinki prije njih. Mlada kanuistica Ana Funtak u kategoriji C1-500m mlađe juniorke također je osvojila srebrnu medalju.

Sutradan , u nedjelju 7. srpnja belišćanski reprezentativci veslali su na 200 metara. Najsjajnije odličje pripalo je Marku Jelkiću u C1 seniori. U ženskoj kategoriji U16 C1-200m Ana Funtak je bila najbolja te se okitila zlatom, a među seniorima u C2 Marko Jelkić i Petar Ivić također su u cilj uveslali prvi i osvojili zlatne medalje. U pratnji reprezentativaca bio je i Emanuel Horvatiček. Zajednica športskih udruga Grada Belišća sportašima je pristupila kombi vozilo kojim je cijela reprezentacija sigurno putovala na ovu jaku Međunarodnu regatu.

Ovo je samo još jednom dokazali da sportaši belišćanskog kluba ujedno i reprezentativci svakodnevno ulažu veliki trud u sport i veslanje. Također su pokazali da su pravi primjer mlađim članovima Kajak kluba Belišće.

Ono što slijedi za njih i za što se već sada pripremaju je: 19.-21.7. Zagreb – Državno prvenstvo Republike Hrvatske za sve uzraste – MV te Svjetsko prvenstvo u Segedinu, u Mađarskoj, koje je ujedno i kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine na kojem će također nastupiti ispred reprezentacije RH. Ana Funtak priprema se i za 2. utrku Kupa-a RH koja će se održati u subotu u Hrvatskoj Kostajnici.

Čestitamo na odličnim rezultatima i želimo puno sreće ovim sportašima na daljnjim natjecanjima.

Prošloga vikenda osim reprezentativaca okitili su se medaljama i mlađi članovi Kajak kluba Belišće. U subotu, 6. srpnja Slavonskom Brodu održala se 3. utrka Kup-a RH na kojoj je Kajak klub Belišće predstavljalo 13 članova u pratnji trenera Ivana Oreškovića i najvjernijih navijača, roditelja koji su osigurali prijevoz za djecu. U konkurenciji je bilo 10 najboljih HR klubova i 170 natjecatelja.

Ovi mladi sportaši kući su ponijeli ukupno 15 medalja, od čega 3 zlatne, 3 srebrne, i 6 brončanih te 3 dodatne za odličan uspjeh u kategoriji škola kajaka.

Rezultati prema kategorijama:

MK-1 ŠKOLA KAJAKA DJEVOJČICE 500m

6. mjesto Klara Čakalić – medalja za uspjeh u kategoriji

MK-1 ŠKOLA KAJAKA DJEČACI 500m

3. mjesto Ian Andraković – brončana medalja

5. mjesto David Grgić – medalja za uspjeh u kategoriji

6. mjesto Mihael Svrtan – medalja za uspjeh u kategoriji

MK-2 ŠKOLA KAJAKA DJEČACI 500m

2. mjesto David Grgić – Ian Andraković – srebrne medalje

MK-1 MLAĐE KADETKINJE 500m

6. mjesto Paula Savić

8. mjesto Mia Stojaković

MK-1 MLAĐI KADETI 500m

4. mjesto Leon potočki

9. mjesto Dominik Savić

MK-2 MLAĐE KADETKINJE 500m

4. mjesto Paula Savić – Mia Stojaković

MK-2 MLAĐI KADETI 500m

3. mjesto Leon Potočki – Dominik Savić – brončane medalje

K-1 KADETI 500m

6. mjesto Filip Arsenić

9. mjesto Dino Zanoški

14. mjesto Šimun Petranović

K-2 KADETI 500m

3. mjesto Dino Zanoški – Šimun Petranović – brončane medalje

C-2 KADETI 500m

1. mjesto Bruno Mesić – Jan Kukec – zlatne medalje

C-1 KADETI 500m

1. mjesto Bruno Mesić – zlatna medalja

2. mjesto Jan Kukec – srebrna medalja

C-1 MUŠKARCI U-18 2000m

3. mjesto Jan Kukec – brončana medalja

Ova djeca doista su ostvarila odlične rezultate, ali očekuju još bolje na 2. utrci Kup-a za koju se trenutno pripremaju, a koja će biti održana u Hrvatskoj Kostajnici u subotu 13. srpnja. Na ovom kupu Kajak klub Belišće predstavljat će 16 sportaša i sportašica.

Čestitamo svima i držimo fige za dalje!

Najnovije VIJESTI