NASTAVAK “LJETA U TEHNICI”

ztk-romi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije provele su projekt pod nazivom „Mala škola 3D modeliranja i printanja na području Osječko-baranjske županije u 2019. godini“.

Projekt se provodi kao jednodnevna edukacija u trajanju od tri sata gdje su učenici naučili osnove 3D modeliranja. Polaznici su modelirali u Autodesk-ovom programu „123 Design“, naučili pripremati 3D modele za ispis u programu „Ultimaker Cura“, pripremiti 3D printer za ispis.

Kroz zanimljiva predavanja upoznali su uporabu 3D printera u znanosti i industriji.

Radionice su održane dana 6. kolovoza u SOS Dječjem selu Ladimirevci gdje je sudjelovalo 22 djeteta i 7. kolovoza 2019. godine u Društvenom domu za potrebe romske zajednice u Bistrincima gdje se okupilo 25 djece od predškolskog uzrasta pa do 8 razreda OŠ.

Radionice su bile besplatne, a broj polaznika bio je ograničen.

Voditelji 3D modeliranja bili su Hrvoje Kereta mag.ing.agr (Voditelj Centra tehničke kulture Osječko-baranjske županije) i Ida Đurkić, uz veliku pomoć Ivane Francuz.

Paralelno s radionicom 3D modeliranja u Društvenom domu za potrebe romske zajednice u Bistrincima Fotoklub Valpovo održao je radionicu digitalne fotografije za najmlađe članove romske zajednice. Voditelji foto radionice bili su Dragan Francuz i Goran Dojkić, dopredsjednik FK Valpovo.

Sa zadovoljstvom možemo istaknuti da su ovo prve radionice u Društvenom domu za potrebe romske zajednice u Bistrincima, a nastavak su radionica koje s ranjivim skupinama provodi ZTK Valpovo-Belišće, Fotoklub Valpovo i ZTK OBŽ.

Na „Ljetu u tehnici“ ukupno je sudjelovao 138 polaznik u 7 radionica, a o njima je brinulo 10 mentora i voditelja. Svaka radionica je trajala preko 3 sata (4 školska).

Većina djece koja su prvi puta sudjelovala na radionicama CTK izrazila su želju uključivanja u aktivnosti početkom školske godine.

Zahvaljujemo organizatorima, mentorima i voditeljima koji su brinuli da svi programi budu provedeni.

Posebna zahvala Upravi SOS Dječjeg sela Ladimirevci i Mariu Balogu iz Bistrinaca na organiziranju djece za radionice.

“Ljeto u tehnici” nastavlja se.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI