Mobilno reciklažno dvorište u prigradskim naseljima

mobilno-reciklazno-dvoriste-1-19739-2
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Kombel d.o.o. za komunalne djelatnosti počeo je s  postavljanjem mobilnog reciklažnog dvorišta u prigradskim naseljima grada Belišća kako bi korisnicima omogućio lakše i jednostavnije odvajanje korisnog i problematičnog (opasnog) otpada bliže mjestu stanovanja. Mobilna reciklažna dvorišta su pokretne jedinice koje služe odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva.

Mobilno reciklažno dvorište danas (utorak) je postavljeno ispred Hrvatskog doma u Bocanjevcima od 8 do 13 sati. Sutra, u srijedu, mobilno reciklažno dvorište bit će postavljeno kod zelenog otoka u Kitišancima od 8 do 11 sati, te kod doma u Gorici Valpovačkoj od 11:30 do 14:30 sati.

U mobilno reciklažno dvorište mogu se besplatno odložiti sljedeće vrste otpada: papir i karton, ambalaža od plastike, metala i stakla, ambalaža koja sadrži ostatke opasnih tvari,ostala plastika, staklo i metali, tekstil i odjeća, baterije i akumulatori, lijekovi, boje, tinta, ljepila, smole,otpadna ulja (i jestiva i motorna), EE otpad, te fluorescentne i štedne žarulje.

Mobilno reciklažno dvorište ima djelatnika zaduženog za prihvat otpada i njegovo vaganje te odlaganje u za to namijenjene posude.

Korisnici iz prigradskog naselja mogu sami dovesti navedeni otpad na određene lokacije prema rasporedu te je potrebno sa sobom ponijeti osobnu iiskaznicu radi evidencije koja je potrebna prilikom predaje otpada u mobilno reciklažno dvorište.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI