Misama ponoćkama slavilo se rođenje Spasitelja

aaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Radujte se narodi, Kyrie Eleison, Svim na zemlji mir, veselje i mnoge druge tradicionalne božićne pjesme odjekivale su u badnjoj noći crkvama diljem svijeta pa tako i u našem kraju i na taj način proslavile dolazak novorođenog Spasitelja svijeta. Nakon četiri tjedna došašća, u kojima su se kroz mise zornice vjernici Župe svetog Josipa Radnika duhovno pripremali za Božić, vrijeme iščekivanja najradosnijeg blagdana svoju je puninu dobilo misama ponoćkama. Kako je to već uobičajeno, u župnoj crkvi je dječja ponoćka bila u 18 sati, a „velika“ u ponoć, predslavio ju je belišćanski župnik fra Branko Janjić, suslavitelji su bili župni vikari fra Tomislav Vrsaljko i fra Dario Mican te đakon fra Josip Dolić. U 22 sata su počele mise ponoćke u filijalnim crkvama u Bistrincima i Kitišancima.

Božićna čestitka

Kao i prijašnjih godina, uoči Božića u domove vjernika stigao je župni bilten za 2019. godinu s božićnom čestitkom belišćanskih franjevaca trećoredaca glagoljaša, a prenosimo samo dio:

„Ne zaboravimo da nije samo početak Isusovog života bio mukotrpan, već još više njegov završetak. Drvo križa tvrđe je i okrutnije od tvrdih jaslica i slame. Život koji svojim počecima nije bio po volji većini ljudi, morao je onako završiti jer Isus je bio dosljedan i tu dosljednost je tražio i od čovjeka. To je, braćo i sestre, jedino važno pitanje s kojim nas suočava i ovaj Božić: jesam li spreman dosljedno živjeti svoju vjeru, ne tražeći prednost za sebe nego u ljubavi služeći drugima? Na to pitanje nije moguće odgovoriti jednom zauvijek, ono nas mora pratiti svaki dan. S ovim mislima, svima vama dragi župljani, prijatelji i dobročinitelji, želimo blagoslovljen Božić i srce ispunjeno dobrotom i vjernosti Kristu, kako bismo obnovljena duha živjeli svoju svakidašnjicu kroz sve dane nove 2020. godine.“

FOTO: Zaim Saljiji

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI