MEMORIJAL „DARKO STRUGAČEVAC“

288797721_4252376131669017_2321435567945750137_n
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U subotu, dana 25. lipnja 2022. godine u sklopu Dana neovisnosti Republike Hrvatske udruga HVIDR-a Belišće organizirala je Memorijal „Darko Strugačevac“ na odmorištu Drava Bistrinci u spomen i sjećanje na Darka Strugačevca, hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata koji je poginuo u VRO Akcij Baranja dana 3. travnja 1992. godine, spašavajući svoja dva teško ranjena suborca.

Nazočne je ispred Spomen biste u Bocanjevcima u ime organizatora pozdravio g. Pavo Milekić, predsjednik udruge HVIDR-a Belišće koji je ukazao na ulogu, značaj i doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i istaknuo kako ime Darka Strugačevca i imena svih poginulih i nestalih i umrlih hrvatskih branitelja nikada ne smijemo zaboraviti.

Svečanost je u nazočnosti majke Marije i obitelji Strugačevac nastavljena polaganjem vijenca, paljenjem svijeća te prigodom molitvom koju je predvodio vlč. Luka Ćosić, župni vikar župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Valpovo.

Uz obitelji i rodbinu, počast su mu odali i predstavnici braniteljskih udruga Valpovštine, Miholjštine i Osječko-baranjske županije te predstavnici grada Belišća i mještani Bocanjevaca.

Memorijal se nastavio na odmorištu Drava u Bistrincima, svečanim otvaranjem sportsko-rekreativnih aktivnosti koji je službeno otvorila sestra poginulog Darka, gđa. Pavica Strugačevac.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI