Međunarodni dan rijeke Drave na Odmorištu u Bistrincima

PLAKAT - DAN DRAVE 03
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Raznovrsnim i atraktivnim programom, u subotu, 24. rujna, u Bistrincima će se obilježiti Međunarodni dan rijeke Drave. Ove se godine u program obilježavanja uključuju tri grada na područja Osječko-baranjske županije: Osijek, Belišće i Donji Miholjac pod sloganom „Tri grada, jedna rijeka“. Belišćanski dio programa bit će u subotu, 24. rujna, na Odmorištu „Drava“ u Bistrincima, a zainteresirane posjetitelje očekuje bogat sportsko-rekreacijski i edukativni program.

Organizatori programa su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori UŠR „Belišće“, UŠR „Podravac“ Bistrinci i UŠR „Virje“ Gat. Početak programa predviđen je u 10 sati, a završetak u 14 sati, a obuhvatit će izložbu slika s motivima Drave, likovnu koloniju na temu Drave, prezentacije belišćanskih, bistrinačkih i gatskih ribiča, radionice i edukacije na temu ribolova i rijeke Drave, rekreativnu prezentacijsku vožnju čamcima od Gata do Odmorišta Drava članova Sporstko – rekreacijskog kluba Baraber Extreme Team te prezentaciju treninga članova Kajak kluba Belišće.

Posjetitelje očekuje i bogata gastro i ugostiteljska ponuda (grah, fiš paprikaš, pečena riba, langošice) uz prigodnu glazbu. Međunarodni dan rijeke Drave obilježava se s ciljem promicanja jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi koju nazivaju i europskom Amazonom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI