Međunarodni dan darivanja knjiga u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće

329019936_706403467787533_4108830790576205625_n

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojem je cilj potaknuti djecu da više i s ljubavlju čitaju te da daruju knjigu ili slikovnicu koju više ne koriste. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati. Darivanje knjiga organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!” pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, a pozivaju se djeca i odrasli da knjige daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti onima kojima su knjige potrebne.

Upravo stoga, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće odlučila je organizirati tri darivanja knjiga na sam Međunarodni dan darivanja knjiga, koji je ujedno i Valentinovo, a mogu se uključiti svi zainteresirani. Svi koji žele, mogu sudjelovati tako što će darovati svoje knjige koje ne moraju biti nove, samo očuvane i darovane od srca. Belišćanska knjižnica provest će akciju darivanja knjiga i slikovnica koje će biti proslijeđene Područnom vrtiću u Bizovcu. Odgojiteljice mještovite skupine “Šapice” već provode projekt „Čitam ti, čitaj mi“ kojim pokušavaju obogatiti djetetov svijet i približiti im pisanu riječ.

Drugi dio knjiga namijenjen je za “Lassie se vraća kući aukcije”, Facebook grupe koja prodajom stvari omogućuje besplatne kastracije mačaka i pasa na području Belišća, Valpova i prigradskih naselja. Knjige koje knjižnica pokloni, bit će oglašene na ovoj Facebook stranici te će tako prikupljati donacije.

Treće darivanje odnosi se na suradnju s Jasnom Andrišić, na Facebooku poznatijom kao profil Knjižničarka preporučuje koja će uveličati darivanje knjiga za svakoga tko se učlani u knjižnicu u srijedu, 14. veljače. Jasna je na kreativan način ukrasila nove knjige te tako omogućila „Spoj s knjigom na slijepo“ za svako učlanjenje.

Dakle, bilo da vi želite darivati knjigu, ili želite biti darivani, dođite u belišćansku knjižnicu i proslavite Međunarodni dan darivanja knjiga! Nove ili korištene očuvane slikovnice i knjige možete donijeti u knjižnicu do 14. veljače u radnom vremenu Gradske knjižnice i čitaonice Belišće.

Najnovije VIJESTI