Međunarodna likovna kolonija Panon Belišće 2023. u sklopu manifestacije Belišćanska zlatna jesen

IMG_7367

Članovi Likovne udruge Bel-art, uz pomoć Turističke zajednice grada Belišće i pod pokroviteljstvom Grada Belišća, organizirali su u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna, tradicionalnu dvodnevnu međunarodnu likovnu koloniju Panon Belišće 2023. u sklopu manifestacije Belišćanska zlatna jesen.

Okupljanje likovnih stvaratelja i otvorenje 13. saziva ovog slikarskog susreta održano je u prostorima Doma umirovljenika, gdje su sudionike kolonije pozdravili predsjednik Bel-arta Ivan Vajda i pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić koji je i otvorio slikarsku koloniju. Varžić je iskoristio priliku te je pohvalio belišćanske slikare na svom dosadašnjem trudu i radu, a gostujućim umjetnicima zaželio ugodan boravak u našem gradu.
Kolonija je okupila tridesetak slikara iz Srbije (“CroArt” Subotica), udruga Kvin iz Kotline, SLIK Slatina, LIKROB iz D. Miholjca, Klas iz Čepina te akademski slikari Ivan Križanović i Nedeljko Čubek. Da inspiracije nije nedostajalo potvrđuju brojni radovi raznih motiva pejzaša, ljudi, poznatih belišćanskih motiva kao što je obnovljena Palača Gutmann u različitim slikarskim tehnikama kao što su suhi pastel, akril i ulje na platnu.

U večernjim satima slikari su prisustvovali otvorenju obnovljenog trga, pogledali su izložbu Nedeljka Čubeka u Palači Gutmann te su uživali u koncertu La vie en rose osječkog HNK-a.
Drugi dana MLK ”Panon” umjetnici iz CroArta iskoristili su za obilazak Belišća ali i dovršavanje svojih umjetničkih djela. Slikanje i druženje nastavilo se u prostorijama Bel-arta. Slike nastale na 13. Panonu biti će predane Turističkoj zajednici i Gradu.

Najnovije VIJESTI