Matica umirovljenika grada Belišća – druženje u povodu blagdana svete Ane

BEL_0048
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U ponedjeljak, 27. srpnja, Matica umirovljenika grada Belišća organizirala je jednodnevno druženje uz domjenak u povodu blagdana svete Ane. Druženje se održalo u šumskom svetištu Svete Ane u Bistrincima.
Ovo je tradicija koju Matica umirovljenika provodi već trinaestu godinu za redom na radost svih umirovljenika koji se redovito odazivaju na ovakva događanja. Trinaest godina na svoj jedinstveni način belišćanski umirovljenici obilježavaju blagdan sv. Ane, majke blažene Djevice Marije.
Prije svega naši sugrađani zlatne dobi se brinu jedni za druge, pa tako i za one koji nisu bili u mogućnosti na sam blagdan posjetiti svetište u Bistrincima.
Sama molitva, druženje i razgovori mnogima puno pomognu.
Kao i svake godine sedamdesetak sudionika uživalo je u hladovini, uspomenama, pozitivnom okruženju i druženju te ugodnoj glazbi i domjenku.
Cilj ovog okupljanja je, kako kaže predsjednica Matice umirovljenika grada Belišća Marija Ilić, da oni koji mogu oraspolože posebno one koji su sami u svojim domovima, kojima treba druženje, lijepa riječ…
Umirovljenici su se počeli okupljati u 10 sati , a Matica umirovljenika je za one, koji nisu bili u mogućnosti, organizirala i prijevoz do svetišta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI