Krešimir Mišak u Belišću

Kresimir-Misak-1600

Krešimir Mišak, iznimno cijenjeni hrvatski novinar koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, rock-glazbenik i pisac znanstvene fantastike te voditelj i urednik emisije Na rubu znanosti. Vrlo je dobro poznat i našoj domaćoj publici. Mišaka je belišćanska publika imala prilike slušati u organizaciji belišćanske Knjižnice i Grada u studenom 2012., a odaziv publike i medija nadmašio je sva očekivanja.

U svom prepoznatljivom stilu, predstavit će svoj dosadašnji rad, razmišljanja i teorije na temu umjetne inteligencije te novu knjigu Doba virusa i ljudi koja govori o transhumanizmu.

Je li umjetna inteligencija kao goruća tema današnjice nešto što će pomoći čovječanstvu ili ugroziti naš postanak? Hoćemo li živjeti samo okruženi pametnom tehnologijom ili ćemo postati humanizirani roboti?

Kako god bilo, umjetna inteligencija znači umrežavanje s našim mozgovima sviđalo se to nama ili ne, što znači da zasigurno postajemo pametniji, no gubimo li ljudsku inteligenciju i u krajnjoj liniji samu ljudskost?

Na ova i još mnoga brojna pitanja, saznat ćemo odgovore na predavanju u utorak, 23. svibnja 2023. s početkom u 18.00 sati. Predavanje će se održati u prostoru dvorane Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću, koji je uz Gradsku knjižnicu i čitaonicu Belišće suorganizator događanja.

Najnovije VIJESTI