Izaslanstvo Gradske organizacije SDP-a Belišće obilježilo Dan antifašističke borbe

IMG-d49bc4bc479a78060e89bc0336b55005-V
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Izaslanstvo Gradske organizacije SDP-a Belišće predvođeno predsjednikom Zlatkom Adjulovićem danas je povodom Dana antifašističke borbe položilo vijenac i zapalilo svijeću na gradskom groblju u Belišću kod grobnice palih boraca koji su živote položili u Narodnooslobodilačkoj borbi za oslobođenje Belišća.

Dan antifašističke borbe spomen je na jedinstveni ustanak iz 1941. godine kojim se hrvatski narod svrstao na pravu stranu u najvažnijem trenutku kada je zlo prijetilo civiliziranom svijetu i zahvaljujući kojem je Hrvatska rat završila na pravoj strani i što je najvažnije i na pobjedničkoj strani na kraju Drugog svjetskog rata, a što je bilo posebno važno za opstanak hrvatske države. 

Antifašistička borba omogućila je da Hrvatska vrati svoja izgubljena područja i osigura svoje današnje granice koje su još jednom obranjene i potvrđene u Domovinskom ratu. Antifašizam je ugrađen i u preambuli Ustava, prema kojem je Hrvatska sljednica antifašističke, narodnooslobodilačke borbe i pripadnica progresivnog zapadnoeuropskog civilizacijskog kruga.

Ovom gestom odali smo poštovanje i iskazali zahvalnost svima koji su svoj život dali za slobodu našeg Belišća i naše domovine te još jednom podsjećamo da antifašizam nije političko pitanje nego ljudska i civilizacijska vrijednost.

GO SDP Belišće

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI