Gradonačelnikova čestitka Gradu, Župi, Bocanjevcima, Belišćanku i GRB-u

57511656_2383384781682949_5786579927180509184_n
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Međunarodni je praznik rada, Grad Belišće slavi 137. rođendan, a belišćanska župa blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Josipa Radnika.  Gradonačelnik Belišća Dinko Burić uputio prigodnu čestitku, u kojoj je na početku rekao kako je i ovogodišnji 1. svibanj, kao i prošle godine, obilježen posebnim uvjetima zbog pandemije.

-No to nas ne treba sprječavati da u našim srcima budemo ponosni na obilježavanje ovih blagdana i značajnih datuma za naše Belišće. Neka ono što nosimo u srcu nadoknadi  što ne možemo fizički ni ove godine zajedno blagovati, kaže gradonačelnik Belišća, kojemu, kao i svima nama, nedostaju zajednički ručkovi i druženje na desnoj obali Drave uoči Dana grada.

-Međutim, volio bih da izvučemo pouke iz ove situacije u kojoj se već drugu godinu nalazimo tako da u budućnosti onda više cijenimo one male stvari, kojima često podcijenimo značaj – dok ih ne izgubimo, smatra gradonačelnik Burić.

Kaže kako je lijepo družiti se i slaviti, lijepo je svečano obilježiti sva važna događanja, no još važnije od toga je naša suradnja i zajedništvo.

-Naše međusobno uvažavanje i tolerancija, poštivanje svakog čovjeka kao čovjeka, želja da istinski svima želimo ono što bismo htjeli da drugi nama žele, to je nešto što nema alternativu! Još jednom, svim našim sugrađankama i sugrađanima, njihovim obiteljima, svima nama želim da i ove blagdane provedemo u miru, uživajući u onome što nam je od Boga dano u ovim uvjetima, nadajući se da će ubrzo ponovno doći vrijeme da ponovno možemo i više fizički biti zajedno, a do tada uživajmo u onome što imamo, poručio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Početak svibnja, točnije 1. svibanj, nije datum kada samo Grad Belišće slavi, dan je to u kojem se obilježava crkveni god i u Bocanjevcima, gdje je župna crkva pod patronatom svetih Filipa i Jakova

-Naravno, čestitam i svim našim Bocanjevčankama i Bocanjevčanima, upućujući im jednako lijepe i iskrene želje. Želim im da se u krugu vlastitih obitelji provedu ispunjeni osjećajem sreće i zadovoljstva, kaže belišćanski gradonačelnik, ne zaboravljajući čestitati još dvije važne obljetnice – šesti rođendan Gradskog radija Belišće i Belišćanskog lista.

-Prolaze godine, vrijeme ide i predivno je biti svjestan da imamo te lijepe zajedničke i trajne vrijednosti. Svaki početak je na određeni način težak, te  čestitam svima vama koji ondje radite, na svemu onome što radite i kako radite, rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI