Grad Belišće za Dan žena

333716594_3443727462532157_921915400797114038_n

Svake se godine 8. ožujka tradicionalno obilježava Međunarodni dan žena. Dan je to koji slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća žena kroz povijest pa sve do danas. Iako mnogi danas gledaju na Dan žena kao na komercijalizirani blagdan, on zapravo predstavlja povijesnu borbu koju su žene morale voditi da bi uživale jednaka prava kao muškarci. Dobile su pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima.

Grad Belišće već tradicionalno 8. ožujka za sve sugrađanke organizira svečani glazbeni program u izvedbi Zabavnog orkestra i solista Amaterskog kazališta Belišće. Program počinje danas u 18 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg, a nakon programa bit će upriličen prigodni domjenak u prostoru Domu umirovljenika u Belišću. Grad Belišće poziva sve drage žene i sugrađanke da dođu i uživaju u programu pripremljenom njima u čast! Ulaz na program je besplatan.

Također, iz Grada Belišća uputili su i čestitku sljedećeg sadržaja:

Poštovane i drage žene, poštovane i drage sugrađanke, sretan vam 8. ožujka, Međunarodni dan žena! Neka vam svaki dan bude ispunjen ljubavlju, poštovanjem i pažnjom.

Premda su se žene u demokratskim društvima izborile za ravnopravnost spolova, u brojnim kulturama trećeg svijeta nažalost još uvijek se smatraju manje vrijednima, a u mnogim razvijenim zemljama svijeta još uvijek su ravnopravne s muškarcima – samo na papiru. Upravo zato Dan žena predstavlja podsjetnik na sve ono što su žene dosad postigle te poticaj za sve ono što se još može učiniti kako bismo živjeli u ravnopravnom društvu bez predrasuda i diskriminacija.

Najnovije VIJESTI