Godišnja skupština belišćanskih ribiča

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U Ribičkom domu na lijevoj obali Drave u nedjelju, 9. veljače, održana je izvještajna godišnja skupština Udruge športskih ribolovaca Belišće. Uz belišćanske ribiče, ondje su bili i predstavnici prijateljskih ribičkih društava te predsjednik Sportsko – ribolovnog saveza Osječko – baranjske županije, a potporu radu UŠR Belišće, dali su i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić te predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar i Damir Horvat.

U izvješću o radu za 2019. godinu, predsjednik UŠR Belišće Željko Čorba je, između ostaloga, naglasio kako udruga ima 123 člana, što je nešto manje nego godinu ranije. Rečeno je kako za 2020. godinu još nije potpisan ugovor o reciprocitetu u športskom ribolovu između Zajednica Donji Miholjac, Baranja, Valpovo i Osijek kao ovlaštenika ribolovnog prava za rijeku Dravu, iako je isti načelno dogovoren.

Što se natjecanja tiče, u 2. ligi Istok, Belišćani su bili treći, no treba spomenuti da je i član ekipe Matija Vidaković pojedinačno osvojio broncu. Kao pobjednici Kupa Hrvatske 2018., belišćanski ribiči su ostvarili pravo nastupa na 14. Kupu Jadransko – podunavskih zemalja, međunarodnom natjecanju u kojem su između 14 ekipa osvojili sedmo mjesto, dok je pojedinačno Matija Vidaković bio četvrti, Zlatko Papišta je osvojio 19. mjesto, a Dejan Mostina 37. mjesto u konkurenciji 43 natjecatelja. Belišćani su se plasirali i na završnicu Kupa Hrvatske, gdje su bili deveti u konkurenciji 19 ekipa.

Značajna aktivnost članova UŠR Belišće odnosila se na održavanje ribičkog doma, čišćenje kanala koji spaja živu Dravu sa Starom Dravom – Repnjak, kao i revitalizaciju obale. Štos e ostalih aktivnosti tiče, treba svakako spomenuti organizaciju manifestacije 7. Belišćanske ribičke priče, ali i sudjelovanju u drugim manifestacijama poput Čiklijade i biciklijade za Dan domovinske zahvalnosti.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI