Gatski ribiči čistili Karašicu

aaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Udruga športskih ribolovaca Virje Gat redovno, uz one uobičajene, samo pecarošima znane aktivnosti, pažnju posvećuje održavanju svog ribičkog doma i okoliša, ali i staza za natjecanje i svakodnevni ribolov. Petnaestak članova gatskih ribiča tako je u subotu, 20. lipnja, umjesto štapova za pecanje, sa sobom ponijelo grablje, motike, metle i vreće za smeće kako bi očistili vodotok Karašice.

Kako je objasnio predsjednik UŠR Virje Gat, Andrija Koprivnjak, tijekom te radne akcije čistili su vodotok Karašice od nečistoća i trave, kako bi osigurali bolju protočnost vode, a samim time i više kisika za ribe tijekom ljetnih mjeseci i visokih temperatura zraka. Ono što bi za ovo ribičko društvo puno značilo je veća angažiranost Hrvatskih voda na košnji i čišćenju ribolovnih voda, posebno se to, kažu gatski ribiči, odnosi na rijeku Karašicu.

Tijekom proteklih mjeseci, UŠR Virje Gat je moralo, kao i mnoga druga društva i udruge, odgoditi neke planirane aktivnosti, pa tako nije održano tradicionalno ribičko natjecanje, no sada su u pripremi natjecanja za najmlađe ribiče, koje će biti održano u narednom razdoblju.

FOTO: Zaim Saljiji

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI