Gastrofest u Etno selu Bocanjevci opet oduševio

52c96c35c30d11cfb13711cfa4231ac4_XL
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Zasigurno jedna od najvećih manifestacija u sklopu programa obilježavanja Dana grada Belišća je Gastrofest u Etnoselu Bocanjevci. Ova je manifestacija po peti put održana u subotu, 11. svibnja, a okupila je više od 70 kuhara, te mnoštvo izlagača i predstavnika udruga, ali i gospodarskih subjekata odnosno ugostitelja.

Već po tradiciji, nakon nastupa Gradskog puhačkog orkestra i Belišćanskih mažoretkinja, uz prigodne riječi dobrodošlice, 5. Gastrofest su otvorili zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković te zamjenik osječko – baranjskog župana Goran Ivanović.

-Svaki put je sve više ljudi, sve je više izlagača i onih koji imaju volje nešto kuhati ili prezentirati, ali je svake godine i sve više posjetitelja. Ovo je dobra i pozitivna priča na kojoj možemo dalje graditi turističku ponudu našega kraja – spojiti gastro ponudu i našu tradiciju s onim imamo na našem području, od industrijske baštine u Belišću, do kulturne baštine u Valpovu i slično, zadovoljno je istaknula zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković.

S njom se složio i zamjenik župana Goran Ivanović koji je potvrdio kako su te subote svi putevi vodili u Bocanjevce.

-Nije važno koliko je neko selo veliko ili malo, nego koliko su ti ljudi spremni napraviti nešto za svoje mjesto. To naravno nije moguće bez potpore, koju Grad Belišće i njihova Turistička zajednica pružaju. Ovo je primjer kako se u pet godina može stvoriti nešto što čini top destinaciju. To je ono što Osječko – baranjska županija na čelu sa županom Ivanom Anušićem promiče, da kontinentalni turizmom možemo ostvariti dodanu vrijednost, poručio je dožupan.

Sama ideja Gastrofesta krenula je iz Turističke zajednice grada Belišća odnosno od Janje Čeliković, a iz godine u godinu se i na ovaj način spaja plava i zelena Hrvatska.

-Upravo se ovdje u Bocanjevcima stvara brend Osječko – baranjske županije. Ovdje se prezentiraju sva kvalitetna, izvorna jela i plave i zelene Hrvatske, zahvaljujući mnogobrojnim kuharima. Ovdje su naši dragi prijatelji iz cijele Hrvatske, te gosti iz Mađarske i Vojvodine, ponosno je rekla voditeljica ureda TZ grada Belišća Janja Čeliković.

Gastrofest je i ove godine bio natjecateljskog karaktera, te je komisija, u kojoj su bili Jelica Černi, Vladimir Jelić i Tihomir Pavoković, odlučila kako je najukusnije jelo prezentirao Grad Biograd na Moru, drugo je mjesto pripalo OPG-u Marine Malarić iz Veliškovaca, a treće restoranu Pleter iz Vukovara. Ocjenjivao se i najuređeniji stol – najbolje ocjene dobila je Hrvatska samouprava sela Olas iz Mađarske, na drugom je mjestu Grad Benkovac, a na trećem Matica umirovljenika Beli Manastir. Dodijeljena su i priznanja za sudjelovanje i posebnu prezentaciju i to OPG-u Mihaljević Bocanjevci, tvrtki Darosy d.o.o. Beli Manastir, Udruzi djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono Belišće, Lenki Vidošić iz Bocanjevaca te OPG-u Jovanovac Marica iz Županje.

Tijekom cijeloga dana (a kasnije i večeri) sve sudionike Gastrofesta i posjetitelje zabavljao je Tamburaški sastav Ravnica i Željko Lončarić Žec, da sve prođe i još ležernijem i zabavnijem tonu, pobrinuo se Davor Dretar Drele, a na usluzi su svim zainteresiranima bili i članovi Konjogojske udruge Valpovština koji su nebrojene posjetitelje vozili u zapregama. U poslijepodnevnim satima održana je i smotra pjevačkih skupina na kojoj su nastupili MPS Kešinački mališani, MPS Starotopoljani, MPS Zuce Gundinci, zbor Matice umirovljenika Bilje, zbor Matice umirovljenika grada Belišća, MPS Satničani, MPD Bocanjevački pajdaši, ŽVS Bocanjevčanke, dječja skupina KUD-a Šokadija Bocanjevci te Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba iz Osijeka.

Još su jednom organizatori, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, uz svesrdnu pomoć svih Bocanjevčana, pokazali što naše Etno selo, ali i cijeli kraj ima za ponuditi, bez obzira je li u pitanju gastro i eno ponuda ili pak stari običaji i autohtoni suveniri i drugi proizvodi lokalnih proizvođača. Poruka za sve one koji nisu bili – može vam biti žao! Ali dođite dogodine!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI