Druženje vrtićaraca i vatrogasaca

aaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, u petak, 9. listopada, na pomoćnom terenu NK Belišće organziran je susret polaznika tri odgojne skupine Dječjeg vrtića Maslačak i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće.

Cilj susreta bio je upoznati djecu s ulogom vatrogasaca u zajednci, osobnom opremom koju koriste u svakodnevnom radu, opremom navalnog vatrogasnog vozila koje koriste pri intervencijama, mjerama opreza pri rukovanju vatrom, te najčešćim načinima gašenja požara, doznajemo od Dubravka Čovčića, zapovjednika DVD-a Belišće, koji je dodao kako je organizirana i pokazna vježba gašenje vatre uzrokovane paljenjem zapaljive tekućine u tepsiji.

U aktivnosti je sudjelovalo 70 djece mješovitij vrtićkih skupina Kikići i Limači te starija vrtićka skupina Loptice, u pratnji svojih odgojiteljica (Dragica Jančikić, Aleksandra Šrepfler, Branka Vidaković, Ivana Belcar, Jasna Anočić, asistentice Mia Nenadić i ravnatelj Zdenko Glasovac).

Bila je to prilika nastaviti edukativnu suradnju polaznika starijih vrtićkih skupina i članova vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće (Ivan Vincetić i Marko Ivić) na tragu podizanja opće i osobne kulture sigurnosti kao i promocije poziva vatrogasca.

Ovim putem se zahvaljujemo ravnatelju ustanove vrtića „Maslačak“ na odličnoj suradnji u promicanju vatrogasne kulture, poručuju belišćanski vatrogasci.

Susret je organiziran uz pridržavanje mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporuka Ministarstva zananosti i obrazovanja.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI