Dođite i ponesite Betlehemsko svjetlo svojim kućama

Btlehemsko-svjetlo_1544631083_1180X580_c_c_0_0

Betlehemsko svjetlo – simbol mira, ljubavi i razumijevanja – pali se svake godine dva tjedna prije Božića na velikoj svečanosti u Betlehemu, na mjestu Kristova rođenja i simbolično obilazi svijet. Prenošeno rukama članova skautskog pokreta, Svjetlo se prenosi milijunima vjernika i svim ljudima dobre volje, bez obzira na vjeroispovijest. Betlehemsko svjetlo mira u Hrvatsku je prvi puta došlo 1992. godine. Ove godine Društvo „Naša djeca“ grada Belišća i Odred izviđača Iovallios osmislili su zajednički projekt “Betlehemsko svjetlo spaja generacije”, koji je podržao Grad Belišće. U dogovoru s povjerenicima za razvoj prigradskih naselja, Betlehemsko svjetlo će biti uz prigodan program predano:

Subota, 17. prosinca

*10 sati, društveni dom u Veliškovcima

*10:45 sati, društveni dom u Gatu

*11:30 sati, društveni dom u Tiborjancima

*12 sati, društveni dom u Vinogradcima

Nedjelja, 18. prosinca

*18:30 sati, društveni dom u Gorici Valpovačkoj

*19 sati, društveni dom u Bocanjevcima

Ponedjeljak, 19. prosinca

*15:30 sati, društveni dom u Kitišancima

*16 sati, vatrogasni dom u Bistrincima

Posjetitelji Adventa u Belišću će Betlehemsko svjetlo moći ponijeti kućama sljedećeg petka, 23. prosinca, u 17:30 sati tijekom programa na pozornici, a ako i taj program osujeti kiša, Društvo „Naša djeca će sa Svjetlom biti na podjeli fiša na Badnjak.

Kako bi se doista Betlehemskim svjetlom spojile generacije, pozivaju se mještani Belišća i svih prigradskih naselja da sa sobom ponesu svijeću (fenjer ili lampion), kojom će prenijeti Betlehemsko svjetlo u svoje domove te ga onda i podijeliti sa svojim najmilijima.

Najnovije VIJESTI