Djeco, pišite – Zašto volim, a zašto ne volim školu!

hnd - dnd
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Prva aktivnost koju organizira novoosnovani Ogranak Hrvatskog novinarskog društva Belišće je literarni natječaj za učenike nižih razreda osnovne škole, čime se uključuje i u obilježavanje Dječjeg tjedna u gradu Belišću. U pjesmi ili prozi, dužem ili kraćem tekstu, učenici iz Belišća i prigradskih naselja trebaju opisati zašto vole, a zašto ne vole školu i sve to treba biti gotovo do 11. listopada.

U skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama i preporukama, natječaj će biti proveden online, a pisane radove roditelji učenika (ili učiteljice i učitelji) mogu poslati na e-mail adresu Ogranka HND-a Belišće belisce.hnd@gmail.com ili u inboks Facebook stranice Ogranka. Važno je napisati i ime i prezime djeteta, razred, kao i adresu te kontakt broj roditelja.

Naši lokalni novinari, članovi belišćanskog ogranka Monika Đogaš, Dajana Petovari i Tin Lacković, odabrat će najzanimljivije dječje literarne radove, a predsjednik Ogranka HND-a Belišće Mato Jerkić potrudio se za njih osigurati vrijedne nagrade.

Proglašenje najboljih radova bit će u srijedu, 14. listopada, nakon čega će pobjednici biti kontaktirani zbog dogovora o preuzimanju nagrade. Dječji tjedan je velika manifestacija koju potiče Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, provodi se prvog punog tjedna u listopadu (ove je godine to od 5. do 11. listopada), a na našem je području provodi Društvo „Naša djeca“ grada Belišća, u čiji se program Ogranak HND-a Belišće s veseljem uključio, kako bi i oni dali potporu Belišću k

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI