Dječji tjedan u Belišću

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ pa ni Belišće nije iznimka. U našem je gradu Društvo “Naša djeca” Belišće organiziralo različite aktivnosti tijekom Dječjeg tjedna, a među prvim aktivnostima je bilo crtanje kredom u središtu grada. Ondje je vrtićarce i školarce došla pozdraviti i predsjednica Društva “Naša djeca” grada Belišća Emma Torjanac.

-Ove godine smo aktivnosti morali uskladiti s epidemiološkim mjerama, ali svejedno ne nedostaje dječjeg smijeha i veselja. U organizaciji DND-a i Grada Belišća, aktivnosti Dječjeg tjedna se provode od ponedjeljka do petka, a u aktivnostima sudjeluju polaznici Dječjeg vrtića Maslačak i učenici nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, pojasnila je predsjednica belišćanskog DND-a, dodavši kako su se uz odgojiteljice i učiteljice, u aktivnosti uključili dugogodišnji prijatelji Društva “Naša djeca” Belišće iz Gradske knjižnice i čitaonice Belišće te Likovne udruge Bel-art, ali i Gradski radio Belišće, belišćanski kontakt policajac Kruno Skokić iz Policijske postaje Belišće, Fitness centar Olimp, Dobrovoljno vatrogasno društvo Belišće koje je ustupilo svoj prostor za dio aktivnosti, a među najnovijim prijateljima DND-a Belišće je i Ogranak Hrvatskog novinarskog društva Belišće.

Iz DND-a Belišće kažu kako među aktivnostima u sklopu Dječjeg tjedna posebno treba istaknuti projekt “Neka odrastanje bude dječja igra”, u sklopu kojega su predsjednica i članica DND-a Emma Torjanac i Sandra Glasovac završile edukaciju na temu “Bajkaonice”, kroz koje će se djeci na poseban način pripovijedati priče.

-I ovom prilikom pozivam roditelje i sve odrasle sugrađane da se uključe u naše aktivnosti s djecom i za djecu, jer – djeca su čovjekova krila, pozvala je Emma Torjanac, predsjednica Društva “Naša djeca” grada Belišća.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su, kako to objašnjavaju iz Saveza DND-a Hrvatske: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Treba spomenuti kako je uoči početka Dječjeg tjedna u Zagrebu održana svečana godišnja skupština Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske povodom 70. obljetnice osnutka, a ondje je bila i Emma Torjanac, predsjednica belišćanskog DND-a.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI