Deratizacija na području Belišća i prigradskih naselja

deratizacija
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Djelatnici tvrtke Vetam d.o.o. u narednim će danima, od 22. do 30. studenoga, provoditi jesensku deratizaciju – suzbijanje štetnih glodavaca (štakora i miševa) na području Grada Belišća te prigradskih naselja Bistrinci, Bocanjevci, Gat, Veliškovci, Gorica Valpovačka, Kitišanci, Tiborjanci i Vinogradci. Suzbijanje štetnih glodavaca provest će se izlaganjem zatrovanih mamaca i/ili nekemijskih sredstava na sva mjesta gdje se najčešće pojavljuju štetni glodavci, poput podruma, dvorišta te kanalizacijskih revizijskih otvora.

Kako bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štetnih glodavaca, a uz to izbjegle eventualne nezgode, građani se trebaju pridržavati sljedećih naputaka: surađivati s izvoditeljima koji provode suzbijanje štetnih glodavaca tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti zatrovane mamce; iz dvorišta i podruma ukloniti smeće, osobito otpatke hrane te onemogućiti malodobnoj djeci i kućnim ljubimcima pristup mjestima na kojima je postavljen zatrovani mamac za štetne glodavce.

Zabranjeno je dirati ili premještati zatrovane mamce. Apaleira se na građane da se u cijelosti pridržavaju ovih naputaka jer će za štetu te za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svatko za sebe, a roditelji za djecu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI