Davor Vukelić pobjednik 10. Slaninijade

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Ove subote (25. siječnja) odmorištem Drava u Bistrincima mirisala je slanina. Razlog je bilo jubilarno, 10. natjecanje u pečenju slanine – Slaninijada. Više od 40 natjecatelja je sudjelovalo je u ovom zanimljivom događanju koje već godinama organizira Udruga športskih ribolovaca Podravac Bistrinci, uz potporu Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, a gotovo od prvog događanja, Slaninijada je privukla sudionike ne samo s našeg područja nego i šire, pa se prema parkiranim automobilima, ali i prijavljenim natjecateljima, našlo ljubitelja slanine s područja cijele Valpovštine, ali i gostiju iz mađarskog Beremenda te slovenskog grada Krško.

Dok su natjecatelji pekli slaninu, svi ostali su mogli, osim u prirodi odmorišta Drava, uživati u raznim delicijama koje su pripremali bistrinački ribiči i njihove članice, uvijek vrijedne Babuške, a za još bolju atmosferu, glazbom i pjesmom se pobrinuo svima dobro poznati Škaf bend, ali i Tamburaški sastav Čuvari noći.

Nakon sat vremena pečenja, došlo je vrijeme za ocjenjivanje slanine, a za to su bili zaduženi Ivica Anić, Ivana Nikolić i Danica Brkić. Uvjet sudjelovanja na Slaninijadi je komad slanine od 200 do 400 grama, a svaki od natjecatelja je imao i neki svoj tajni sastojak, no komisija je odlučila da je najukusniju slaninu ispekao Davor Vukelić, drugo je mjesto pripalo Miroslavu Sudiću, a treće Zdravku Korparu. Nagrađen je i najmlađi natjecatelj Slaninijade, trogodišnji Karlo Dvoržak.

Kao i prijašnjih godina, bistrinački ribiči su uz pomoć sponzora osigurali i zanimljive nagrade (tablu suhe slanine, slavonsku bombonijeru i umjetničku sliku), koje su pobjednicima uručili zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković i predsjednik Udruge športskih ribolovaca Podravac Bistrinci Milan Borić.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI