Dan dječjih igara u Belišću

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Počela je nova pedagoška godina, a s njome i nove vrtićke i školske obveze pa je uvijek dobro podsjetiti se da treba čim više slobodnog vremena provesti u igri. Tako je bilo ove subote, 28. rujna, kada je u prijepodnevnim satima Društvo “Naša djeca” u središtu Belišća organiziralo Dan dječjih igara.

Sve je počelo zajedničkom pjesmom i plesom, a potom je polaznike Dječjeg vrtića Maslačak i učenike nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića, njihove odgojiteljice, učiteljice i roditelje pozdravila Andrea Fekete, predsjednica DND-a grada Belišća.

-Dan dječjih igara je jedna od redovnih aktivnosti Društva Naša djeca grada Belišća, koju smo sada organizirali 11. put. Danom igara želi se podsjetiti mame i tate, bake i djedove i ostale odrasle na neke igre kojima su se oni zabavljali kada su bili djeca, ali i naučiti današnje mališane kako igranje na otvorenom, u prirodi i s vršnjacima može biti puno veselije nego igranje različitih igrica na računalu. Igra je osnovna ljudska aktivnost u djetinjstvu i izvrsna zabava tijekom cijelog života. Subotnje prijepodne će tako belišćanski vrtićarci i školarci provesti uz različite igre poput crvene kraljice, školice, lanca probijanca i tako dalje. Ovu aktivnost obično organiziramo uoči Dječjeg tjedna koji se ove godine obilježava od 7. do 13. listopada, a za koji smo pripremili mnoštvo različitih događanja, a sve s motom Ljubav djeci prije svega, rekla je predsjednica belišćanskog DND-a Andrea Fekete.

Prenoseći pozdrave gradonačelnika Belišća Dinka Burića, službeno je Dan dječjih igara otvorila Monika Jurkin, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti, koja je naglasila kako Grad Belišće kao grad – prijatelj djece uvijek podupire ovakve aktivnosti s djecom i za djecu, a svima je poželjela prijepodne ispunjeno smijehom i zabavom.

I upravo je tako i bilo te su se djeca, umorna, ali nasmijana, na kraju Dana dječjih igara počastila sokovima koje je osiguralo Društvo „Naša djeca“ grada Belišća.

FOTO: Tin Lacković

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI