Božić u Etno selu

aaaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Iveta, Šimeta i Stepoš su tradicionalnim običajem – poležajem, u subotu, 28. prosinca, u Hrvatskom domu u Bocanjevcima čestitali svima jedan od najvećih, a svakako najradosniji katolički blagdan i time otvorili treći koncert pod nazivom Božić u Etno selu. I ovaj je koncert bio dio mnogobrojnih programa u sklopu Adventa u Belišću, a Bocanjevčani su se opet pokazali kao vrsni domaćini koji u svim prilikama njeguju tradiciju i time opravdavaju titulu etno sela.

Božić u Etno selu je, uz gotove sve Bocanjevčane, privukao i stanovnike okolnih mjesta, koji su uživali u glazbeno – scensko – plesnom programu. Prigodno uređena scena samo je još više istaknula radost Božića koju su izvođači prenijeli na publiku. Stari izvorni napjevi, tradicionalne božićne crkvene pjesme, ali i one nešto modernijeg prizvuka te neizostavno bogatstvo bocanjevačkog folklora – tijekom sat i pol, koliko je program trajao, prezentirale su članice Ženske vokalne skupine Bocanjevčanke, Muška pjevačka družina Bocanjevački pajdaši, Lucija Stanić i Luka Piškorjanac, muški dio Crkvenog pjevačkog društva Mir Belišće te plesna, tamburaška i dječja skupina Kulturno umjetničkog društva Šokadija Bocanjevci. I ove je godine, kao i prethodnih, nastup najmlađih folkloraša došao pogledati Djed Božićnjak s prigodnim poklonima ne samo za njih, nego i za svu djecu Bocanjevaca.

Uz mnogobrojnu publiku, na koncertu su bili i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko te upravitelj župe Bocanjevci vlč. Zvonko Mrak. Na samom kraju koncerta, prisutnima se obratio organizator koncerta i povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci Bojan Vuksanić, koji je zahvalio svim izvođačima i onima koje su pomogi u realizaciji još jednog Božića u Etno selu. Predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko pohvalio je način na koji Bocanjevčani njeguju tradiciju te prenio pozdrave gradonačelnika Dinka Burića, uz obećanje da će Grad Belišće i dalje nastaviti ulagati u rad kulturnih udruga i stvaranje boljih uvjeta života u svim prigradskim naseljima.

Božić u Etno selu, koncert kojim su se Bocanjevčani zahvalili Bogu za sva dobra tijekom 2019. godine, završen je tradicionalnom pjesmom Narodi nam se Kralj nebeski, kojim se utječu Božjoj zaštiti i u novoj 2020. godini.

FOTO: Zaim Saljiji

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI