Bocanjevci, alaj ste milina: jučer čobanijada, danas festival ženskih sastava i klapa

aaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

U petak je u Etno selu Bocanjevci počela jedna od tradicionalnih manifestacija pod nazivom “Bocanjevci, alaj ste milina”. Prvi dan bio je rezerviran za čobanijadu, na kojoj je sudjelovalo 30 kuhara, koji su zajedno s posjetiteljima u večernjim satima imali priliku uživati u dobrom društvu i atmosferi za koju su bili zaduženi dečki iz TS Panonia. Kao najbolji među jednakima u kuhanju čobanca pokazali su se Siniša Turk koji je osvojio prvo mjesto, dok su ga slijedili Velimir Babić na drugom i Tihana Majdenić na trećem mjestu, izvijestili su iz Etno sela Bocanjevci.

Danas, drugog dana manifestacije, u 19 sati počinje natjecateljski festival ženskih vokalnih sastava i klapa nazvan “Kad zapjevam ja i moja druga”, a sudjelovat će predstavnice Daruvara, Vinkovaca, Petrijaneca, Siska, Novog Marofa, Štrigove, Petrijevaca, Suhopolja i Kušleca, dok će se u revijalnom dijelu predstaviti GemJams i ŽVS Bocanjevčanke, a od 21 sat počinje nastup TS Traženi.

U nedjelju, 19. lipnja, u 18 sati počinje međunarodna smotra folklora na kojoj sudjeluju djeca KUD-a Šokadija Bocanjevci, HKUD Sveti Marko Vionica iz BiH, HKUD Valpovo 1905., MPD Bocanjevački pajdaši, KUD Cret, HKUD Repušnica, KUD Slavonska vila Marijanci – Kunišinci i KUD Šokadija Bocanjevci, a manifestacija “Bocanjevci, alaj ste milina” završava nastupom TS Fijaker od 20 sati.

Događanja u Etno selu Bocanjevci, ujedno su i početak manifestacije Mali grad, veliki ljetni doživljaj, koja traje do 26. kolovoza, a koja će kroz ljetne mjesece donijeti mnoštvo različitih događanja u Belišću i prigradskim naseljima.

FOTO: Etno selo Bocanjevci

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Najnovije VIJESTI